حمایت طلبی معاونت امور زنان و خانواده از سیاستگذاری خانواده محور در همه گیری کووید19
به گزارش گروه سرگرمی، معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در تحقق وظایف خود اقدام به تهیه مجموعه پیشنهاداتی برای سیاستگذاری خانواده محور در همه گیری کووید19 کرده است.
معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در تحقق وظایف خود اقدام به تهیه مجموعه پیشنهاداتی برای سیاستگذاری خانواده محور در همه گیری کووید19 کرده است.
مینور لمیعیان دبیر کارگروه سلامت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اعلام این خبر، گفت: مجموعه سیاستگذاری خانواده محور در همه گیری کووید19 دفاتر مختلفی را در برمی گیرد و هر دفتر از این مجموعه بر موضوع خاصی تمرکز دارد.
این پیشنهادات از طریق کارگروه های تخصصی متشکل از مدعوینی از متخصصان و صاحب نظران در زمینه های مختلف تدوین شده و به تایید معاونت خواهد رسید.
دکتر لمیعیان، استاد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
اضافه نمود: اولین دفتر از این مجموعه، با نام راهنمای حضور خانواده یار سلامت در مراکز مراقبتی بیماران مبتلا به کووید19 که با مسئولیت خانم ها دکتر فرانک فرزدی استاد مدیریت خدمات بهداشتی-درمانی و دکتر معصومه ابراهیمی توانی استادیار آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت و از اعضاء کارگروه سلامت تدوین و به دفتر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است.
فرانک فرزادی هم گفت: این راهنما در نظر دارد با تعیین خط مشی ها، رهکردها و تدوین دستورالعمل ها حضور خانواده در مراکز مراقبتی بیماران مبتلا به کووید19 را به نام خانواده یار سلامت در راستای کمک به مراقبت از بیماران و همکمک با کارکنان بهداشتی درمانی تسهیل و تشویق نماید.
وی تاکید کرد: با استفاده از نیروهای خانواده یار و هم یار سلامت علاوه بر بهبود کیفیت مراقبت ها از حجم کار گسترده تیم سلامت کاسته خواهد شد و هم زمینه های لازم برای مسئولیت پذیری افراد جامعه در حفظ سلامت خود و خانواده محقق می شود.
دکتر فرزادی اضافه نمود: سیاستگذاری خانواده محور در همه گیری کووید19، هر دو جنبه استفاده از توان خانواده در مدیریت همه گیری و پاسخ گویی به نیازهای خانواده در همه گیری را هدف قرار داده و حفظ کرامت انسانی و تکریم خانواده هدف غایی این مجموعه سیاستگذاری ها در دوران چالشی همه گیری است.
معصومه ابراهیمی توانی از مولفین دیگر این راهنما گفت: حمایت خانواده و حضور فردی از اعضای خانواده در مراکز مراقبتی بیماران مبتلا به کووید19 به ویژه در بخش های بستری به نام خانواده یار سلامت ضمن کمک به کارکنان بهداشتی درمانی برای مراقبت از بیماران و کاهش بار کاری ایشان می تواند باعث پیشرفت در فرایند درمان و بهبودی سریع تر بیماری شود و در بالا رفتن سطح کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی در بیمار نقش بسزایی داشته باشد.
وی اضافه نمود: مروری بر مطالعات نشان می دهد مراقبت های خانواده محور موجب افزایش رضایتمندی از مراقبت ارائه شده از طریق تیم درمان، کاهش بروز علایم روانی در خانواده ها می شود.
دکتر ابراهیمی توانی گفت: در بخش های بیمارستانی بخصوص بخش مراقبت های ویژه بایستی اعضاء خانواده، بیمار را در مواجهه و تطابق با شرایط استرس زا حمایت کنند.
به گفته وی، نتایج مطالعات مختلف در سطح جهانی منجر به ائتلاف بین المللی پاپآپ متشکل از 60 سازمان مهم و اصلی حوزه سلامت در خصوص حضور خانواده ها در دوران پاندمی ها شده است.
مولفین این راهنما بر این باورند که استفاده از مشارکت خانواده در مراقبت از بیماران کووید19 می تواند الگوی اولیه برای بهره مندی از خانواده یاران و هم یاران سلامت در توسعه و بهبود کیفیت مراقبت از بیماران سرپایی و بستری در دوران پسا کرونا در کشور باشد.
منبع: خبرگزاری آریا