متحول شدن صنعت گردشگری گیلان با ثبت جهانی جنگل های هیرکانی
به گزارش گروه سرگرمی، با ثبت جنگل های هیرکانی در لیست میراث جهانی یونسکو صنعت گردشگری گیلان به ویژه در بخش گردشگری خارجی متحول می گردد.
به گفته شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی در صورت موافقت بازرسان خارجی و ثبت جنگل های هیرکانی در لیست میراث جهانی یونسکو توریستی گیلان صنعت توریستی این استان به ویژه در بخش توریستی خارجی با تحول چشمگیری روبرو می گردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی استان گیلان اعلام کرد که درمجموع برای ثبت در لیست میراث فرهنگی جهانی یونسکو یازده سایت از جنگل های هیرکانی در استان های شمالی کشورمان پیشنهاد شده که سه سایت آن بر این اساس در استان گیلان واقع شده است.
امیر انتخابی به اسامی سایت های انتخاب شده در گیلان اشاره نمود و اضافه کرد که بخش هایی از منطقه ها حفاظت شده سیاهرود رودبار، گشت رودخان فومن و لیسار تالش سه سایت پیشنهادی استان گیلان است که در جریان ورود بازرسان یونسکو به کشورمان مورد بازرسی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه سایت جنگلی لیسار تالش به شدت مورد توجه بازرسان یونسکو واقع شده است مطرح کرد:
رونق صنعت توریستی استان یکی از مهم ترین برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی گیلان است به همین علت موضوع ثبت جهانی جنگل های هیرکانی را به شدت دنبال می نماید.
امیر انتخابی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی جنگل های هیرکانی صنعت توریستی گیلان را متحول می نماید توضیح داد که بازدید از این اثر ملی و ورود توریستان خارجی به گیلان منجر به فراوری ارزآوری، ثروت، اشتغال زایی و در نهایت تقویت هرچه بیشتر صنعت توریستی استان می گردد.
وی در ادامه گفت که این اثر طبیعی در صورت ثبت جنگل های هیرکانی در لیست یونسکو در پکیج تورهای توریستی خارجی قرار می گیرد و برای بازدید از این اثر تعداد زیادی از توریستان خارجی به گیلان سفر می نمایند.
امیر انتخابی با اشاره به اینکه طبق آمار سازمان جهانی با ورود هر توریست بین هزار تا هزار و 300 دلار ارز وارد کشور مقصد می گردد، توضیح داد که از مهم ترین فواید ثبت جنگل های هیرکانی گیلان در لیست جهانی میراث فرهنگی یونسکو حفظ جنگل ، توسعه صنعت توریستی و ارزآوری است.
وی نگهداری و حفظ جنگل های هیرکانی مطابق با استانداردهای جهانی را مورد تاکید قرار داد و گفت که از مهم ترین دغدغه های جدی بازرسان یونسکو حفاظت از محیط زیست و حیات وحش جنگل های هیرکانی، در کنار جلوگیری از بروز هرگونه خسارت و آسیب به این اثر طبیعی جهانی است.
جنگل های هیرکانی از جلگه گرگان تا قسمتی از کشور آذربایجان به شکل نوار سبزی به طول 850 کیلومتر کشیده شده که نام این جنگل ها از نام قدیم گرگان که در گذشته هیرکان خوانده می شد، گرفته شده است.
منبع: کجارو / تسنیم