بازگشت نفت 60 دلاری در سال آینده
به گزارش گروه سرگرمی، گروه سیتی پیش بینی کرد قیمت نفت تا سرانجام سال میلادی آینده به 60 دلار در هر بشکه افزایش پیدا خواهد کرد زیرا مازاد عرضه تا آن زمان رفع خواهد شد.
به گزارش خبرنگاران، اد مورس، مدیر جهانی تحقیقات کالای سیتی در مصاحبه ای در حاشیه کنفرانس نفت آسیا اقیانوسیه گفت: اقتصادهای رو به رشد باعث بازگشت تقاضای جهانی برای نفت به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا در اواخر سال 2021 خواهند شد.
طبق پیش بینی سیتی، قیمت هر بشکه نفت برنت که هفته گذشته به پایین 40 دلار سقوط کرد، سال میلادی آینده به حدود 55 دلار می رسد و تا سرانجام سال 2021 به 60 دلار بهبود پیدا می کند. قیمت وست تگزاس اینترمدیت که روز دوشنبه 37 دلار بود، طبق پیش بینی سیتی، تا سرانجام سال میلادی آینده به 58 دلار خواهد رسید.
بانک گلدمن ساکس هم انتظار دارد قیمت هر بشکه نفت در سال میلادی آینده به 60 دلار و حتی بالاتر از آن صعود کند. گلدمن ساکس پیش بینی کرده که قیمت هر بشکه نفت برنت در سه ماهه سوم 2021 به 65 دلار می رسد اما تا سرانجام سال ممکن است پایینتر رفته و به 58 دلار برسد. قیمت وست تگزاس اینترمدیت هم از سوی این بانک آمریکایی 55 دلار و 88 سنت تا سه ماهه سوم سال 2021 پیش بینی شده که بالاتر از پیش بینی قبلی 51 دلار و 38 سنت است.
به گفته تحلیلگران گلدمن ساکس، این احتمال فزاینده وجود دارد که واکسن کووید 19 از ابتدای بهار آینده به میزان فزاینده ای موجود باشد و به حمایت از رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت به خصوص سوخت جت کمک کند.
بانکهای سرمایه گذاران نسبت به قیمت نفت در سال میلادی آینده خوش بینی بیشتری دارند اما شرکتهای بازرگانی نفت نسبت به دورنمای کوتاه مدت بدبین هستند. ترافیگورا که یکی از بزرگترین شرکتهای بازرگانی نفت جهان است، انتظار دارد بازار تا سرانجام سال مازاد عرضه سنگینی پیدا کند و ذخایر نفت تا سرانجام سال 2020 با متوقف شدن فرایند احیای تقاضا رشد کند.
بن لوکاک، یکی از مدیران بازرگانی نفت شرکت ترافیگورا روز دوشنبه در همین کنفرانس گفت: بازار پیش از بهتر شدن، شرایط وخیمتری پیدا خواهد کرد. مازاد عرضه در بازار به نقطه ای رسیده که کرایه نفتکشها به عنوان ذخایر شناور سودآور شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، گزارشهایی که هفته گذشته منتشر شد حاکی از اقدام شرکتهای بازرگانی نفت بزرگ جهان برای کرایه دهها ابرنفتکش به عنوان مخازن شناور برای نگهداری نفت اضافی در دریا در واکنش به سیگنالهای توقف فرایند احیای تقاضا بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا