14 نکته کاربردی برای پاکسازی دیجیتال
به گزارش گروه سرگرمی، شاید شما هم بخواهید در سال تازه دست به یک خانه تکانی دیجیتال بزنید. صندوق ورودی ایمیل هایتان را تمیز کنید و در بخش اسپم چیزی باقی نگذارید. یک محیط دیجیتال تمیز و منظم می تواند بهره وری را افزایش و استرس را کاهش دهد. اگر قصد دارید در سال 1404 زندگی دیجیتال خود را پاکسازی کنید، در ادامه 14 نکته مفید برایتان آماده نموده ایم.

1. با لیست کالاهای دیجیتال تان آغاز کنید
قبل از آغاز به خانه تکانی دیجیتال، موجودی دیجیتال خود را ارزیابی کنید. یعنی ببینید چند دستگاه دیجیتال برای پاکسازی دارید. مثلا یک لپتاپ، یک گوشی و یک دوربین می تواند لیست شما را تشکیل دهد. اگر بدانید با چند دستگاه سروکار دارید بهتر می توانید پاکسازی آن ها را مدیریت کنید و از نگه داشتن موارد مشترک بر روی آن ها جلوگیری کنید.
2. روی فضاهای دیجیتال پراستفاده تمرکز کنید
نیازی نیست همه چیز را یکجا پاکسازی کنید. با فضاهای دیجیتالی که بیشتر از آن ها استفاده می کنید آغاز کنید؛ برای مثال می توانید با ایمیل، فضای ذخیره سازی ابری و شبکه های اجتماعی خود آغاز کنید.
ممکن است فرایند پاکسازی کمی ترسناک به نظر برسد چون قرار است چیزهایی را برای همواره پاک کنید و بترسید که مبادا روزی نیازشان داشته باشید، بنابراین در قدم اول اطلاعات پاک شده را در سطل زباله نگه دارید و اگر بعد از یک ماه به آن مراجعه نکردید سطل زباله را هم پاکسازی کنید.
3. فایل ها و پوشه های تان را سازمان دهی کنید
یکی از برترین راه ها برای پاکسازی فضای دیجیتال، سازمان دهی فایل ها و پوشه های شماست. یک ساختار سازمان دهی فایل سیستماتیک ایجاد کنید. از نام های پوشه واضح و قابل فهم بهره ببرید و فایل ها را به صورت منطقی دسته بندی کنید. می توانید برای نظم بیشتر در ابتدای نام فایل ها از اعداد بهره ببرید تا به ترتیبی که می خواهید قرار بگیرند.
اگر می توانید از کدگذاری رنگی برای شناسایی سریع موضوعات خاص بهره ببرید. این کار یافتن مدارک را آسان تر نموده و از انباشته شدن و شلوغی جلوگیری می نماید. فایل هایی که دیگر به آن ها نیازی ندارید را حذف یا آرشیو کنید. بعلاوه سال تازه فرصت مناسبی است تا از داده های مهم خود در یک سرویس ابری یا درایو خارجی نسخه پشتیبان تهیه کنید.
خواندنی ها
10 اپلیکیشن برتر مدیریت فایل برای اندروید
4. صندوق ورودی ایمیل تان را تمیز کنید
صندوق ورودی ایمیل شما می تواند منبعی برای استرس و حواس پرتی باشد؛ به خصوص اگر پر از پیغام های خوانده نشده یا ناخواسته باشد. برای پاکسازی صندوق ورودی ایمیل خود، می توانید اشتراک خود در خبرنامه ها یا ایمیل های تبلیغاتی که نمی خوانید یا نیازی به آن ها ندارید را لغو کنید.
بعلاوه می توانید از فیلترها یا برچسب ها برای مرتب سازی ایمیل ها بر اساس فرستنده، موضوع یا اولویت بهره ببرید. در ادامه ایمیل های قدیمی یا غیرمرتبط را آرشیو یا حذف کنید.
یک پوشه یا برچسب برای سال، فصل یا ماه جاری تنظیم کنید و ایمیل های خود را به آنجا منتقل کنید. در نهایت می توانید امضای ایمیل خود را به روزرسانی کنید و مطمئن شوید اطلاعات صحیحی دارد.
5. شبکه های اجتماعی خود را پاکسازی کنید
شبکه های اجتماعی می توانند راهی عالی برای ارتباط با دیگران باشند. اما اگر تعداد زیادی حساب، پست، پیغام یا اعلان داشته باشید، می توانند منبعی برای شلوغی دیجیتال شما شوند. برای پاکسازی حساب های شبکه های اجتماعی خود، می توانید:
هر حسابی که استفاده نمی کنید یا نیازی به آن ندارید را حذف یا غیرفعال کنید. هر فرد یا حسابی در شبکه های اجتماعی که ارزشی به زندگی شما اضافه نمی نماید را آنفالو یا بی صدا کنید. بعلاوه می توانید صندوق پیغام های خود را پاکسازی نموده و هر پیغام اسپم یا ناخواسته را حذف کنید.
هر پست یا عکسی که نمی خواهید نگه دارید را حذف یا آرشیو کنید؛ بعضی از مطالب و عکس هاس گذشته با اینکه یاد آور خاطرات اند، اما می توانند دیدگاهی از ما را نشان دهند که تغییر نموده است.
تنظیمات حریم خصوصی و اعلانات خود را بر اساس ترجیحات خود تنظیم کنید؛ شاید بسیاری از اکانت هایی که در گذشته دکمه نوتیفیکیشن را برایشان روشن نموده بودیم، حالا برایمان چندان مهم نباشند.
6. اشتراک های تان را آنالیز کنید
یکی دیگر از راه های پاکسازی فضای دیجیتال، آنالیز اشتراک های شماست. ممکن است برای خدماتی ثبت نام نموده باشید که دیگر استفاده نمی کنید یا نیازی به آن ها ندارید. هر اشتراکی که نیازی به آن ندارید را لغو کنید؛ این ها ممکن است شامل خدمات استریم، سایت های عضویت، خدمات ابری یا برنامه های موبایل باشند. این اقدام پاکسازی علاوه بر ساده سازی محیط دیجیتال شما، می تواند در صرفه جویی مالی نیز یاری کند.
7. برنامه های بدون استفاده را آنالیز و حذف کنید
برنامه ها و اپلیکیشن ها می توانند دستگاه شما را شلوغ نموده و منابع مختلف آن را مصرف نمایند. برنامه های خود را آنالیز نموده و آن هایی که به ندرت استفاده می کنید را حذف کنید. فقط برنامه های ضروری را نگه دارید تا عملکرد دستگاه بهینه گردد. فرقی نمی نماید که لپ تاپ خود را پاکسازی می کنید یا گوشی تلفن همراهتان را، در پاکسازی هرکدام فقط ضروریات را نگاه دارید.
برنامه های قدیمی و بلااستفاده موبایل بعلاوه می توانند خطر امنیتی ایجاد نمایند. اگر از برنامه ای استفاده نمی کنید، احتمالاً به روز نیست. هر برنامه ای که نگه می دارید را به روزرسانی کنید تا امنیت آن تضمین گردد.
8. دسکتاپ و پوشه دانلودهای تان را پاکسازی کنید
یک دسکتاپ شلوغ و پوشه دانلودهای درهم و برهم می توانند بهره وری شما را مختل کند و زمان تان را برای پیداکردن فایل های مهم بگیرد. فایل ها را به پوشه های مناسب منتقل نموده و دسکتاپ خود را تمیز کنید. این کار یک فضای کاری تمیز و بدون حواس پرتی برایتان ایجاد می نماید. بعلاوه می تواند سرعت کامپیوتر شما را افزایش دهد.
9. هویت دیجیتال تان را ایمن کنید
حساب های آنلاین خود را آنالیز کنید. حساب های بلااستفاده را حذف نموده و رمزهای عبور را برای امنیت بیشتر در سال تازه به روزرسانی کنید. بعلاوه می توانید با استفاده از یک برنامه مدیریت رمز عبور معتبر امنیت آنلاین خود را افزایش دهید.
10. عادات دیجیتال خود را ارزیابی کنید
درباره عادات دیجیتال خود تأمل کنید. فعالیت های وقت تلف کن را شناسایی نموده و آن ها را محدود کنید. برای شبکه های اجتماعی محدودیت مشخص کنید و روی تعاملات آنلاین معنادار تمرکز کنید. این مورد شاید یک پاکسازی فیزیکی روی دستگاه شما نباشد، اما یک بهینه ساز زمانی خواهد بود.
11. روزهای سم زدایی دیجیتال ایجاد کنید
روزهای خاصی را برای سم زدایی دیجیتال مشخص کنید. از صفحه نمایش ها فاصله بگیرید. در فعالیت های فیزیکی شرکت کنید و وقت خود را با عزیزانتان بگذرانید. سم زدایی دیجیتال منظم سلامت روانی را تقویت و بعلاوه بازگشت به دنیای دیجیتال را لذتبخش تر می نماید.
12. اعلانات تان را ساده سازی کنید
اعلانات یا نوتیفیکیشن های بیش ازحد می توانند شما را تحت فشار قرار داده و حواستان را پرت نمایند و به نوعی استرس غیرضروری به شما وارد کند. ممکن است احساس کنید به علت وقفه های مداوم هیچ کاری انجام نمی دهید. اعلانات برنامه ها را سفارشی کنید و فقط به برنامه های مهم و هشدارهای ضروری اجازه دهید تا برایتان نوتیفیکیشن بفرستند. این کار حواس پرتی را به حداقل رسانده و تمرکز را افزایش می دهد.
13. در ابزارهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید
از برنامه ها و ابزارهای بهره وری بهره ببرید. برنامه های مدیریت پروژه، ابزارهای یادداشت برداری و تقویم ها به ساده سازی وظایف و افزایش کارایی یاری می نمایند.
14. نگهداری منظم را تمرین کنید
پاکسازی دیجیتال یک کار یک باره نیست؛ یک فرآیند مداوم است. در سال تازه خوب است تا جلسات نگهداری و پاکسازی منظم را برای خود برنامه ریزی کنید تا زندگی دیجیتال خود را مرتب و بدون شلوغی نگه دارید.
به امید ورود به سال نو با ذهنی شفاف و متمرکز و زندگی دیجیتالی منظم تر.
منبع: The Technology Press
منبع: دیجیکالا مگ