پاستیل و خواص آن برای استخوان، مفاصل و سایر فواید

به گزارش گروه سرگرمی، در خوشمزه بودن پاستیل شکی نیست. این هیجان انگیز خوشمزه در سراسر جهان هواداران زیادی دارد؛ اما مثل هر خوراکی دیگری باید خواص و مضرات آن را آنالیز کرد تا بتوان با خیال راحت سراغش رفت.

پاستیل و خواص آن برای استخوان، مفاصل و سایر فواید

در خوشمزه بودن پاستیل شکی نیست. این هیجان انگیز خوشمزه در سراسر جهان هواداران زیادی دارد؛ اما مثل هر خوراکی دیگری باید خواص و مضرات آن را آنالیز کرد تا بتوان با خیال راحت سراغش رفت. در این مقاله شما را با واقعیت هایی جالب درباره پاستیل و همچنین خوبی ها و مضراتش برای سلامت آشنا خواهیم کرد.

پاستیل از کجا آمد؟

سال 1922 مرد شیرینی سازی به نام هانس رایگل در بن آلمان ترکیب پاستیل را ابداع کرد و از آن زمان به بعد این خوراکی به صورت گسترده در جهان مورد استفاده نهاده شد. جالب است بدانید هاریبو که نام یکی از بزرگترین و بهترین فراوری نماینده های پاستیل جهانست، نامش را از نام تجاری همین آقا گرفته است؛ Hans Riegel Bonn. (اگر دو حرف اول هر قسمت را کنار هم بگذارید به هاریبو می رسید.)

معروف ترین شکل پاستیل مدل خرسی آن و بعد نوشابه ای است. در کنار هاریبو برندهای دیگری مثل ببتو هم در سطح جهانی فعالیت می نمایند. در کشور ما شیبا سال هاست که فراوری نماینده پاستیل حلال است. برای خرید پاستیل بسته به میزان مصرفتان می توانید سراغ خرید پاستیل در بسته بندی های معمولی یا سطلی بروید.

پاستیل برای استخوان ها خوب است؟

یکی از مسائلی که درباره پاستیل گفته می گردد، خاصیت آن برای استخوان هاست. گفته می گردد ژلاتین موجود در این خوراکی منبعی غنی از پروتئین است و به همین دلیل می تواند برای بدن مفید واقع گردد. برخی ها پا را فراتر هم می گذارند و پاستیل را ضد پوکی استخوان می دانند.

یک خوراکی مناسب برای بعد از ورزش

ورزش کردن باعث سوختن گلیکوژن می گردد. گلیکوژن نوعی از گلوکز است که بدن ما برای دستیابی به انرژی آن را ذخیر می نماید. بعد از هر تمرین ورزشی بدن احتیاج دارد تا منبع گلیکوژنش را تجدید کند و از این طریق به سلول های عضلات حجم دهد. یکی از کارهایی که برای اینکه بتوانید این منبع گلیکوژن را تجدید کنید خوب است، خوردن کربوهیدرات هایی است که به سرعت جذب بدن می شوند. به همین دلیل هم پاستیل یکی از خوراکی های مناسب برای حجم آوردن بعد از ورزش است.

  • این خوراکی نه تنها گلیکوژن از دست رفته را برمی گرداند؛ بلکه باعث بالا رفتن سطح انسولین هم می گردد. مراقب باشید که این اتفاق به مرور زمان ممکن است برایتان دردسر ساز گردد. پس حد تعادل را نگه دارید و با مربی متخصص تان مشورت کنید.
  • شکر موجود در پاستیل از دکستروز dextrose تهیه می گردد که بر خلاف فروکتوز که بدن باید آن را در هم بشکند، احتیاجی به شکسته شدن ندارد؛ به همین دلیل پروسه جذب آن بسیار سریع تر خواهد بود. این مسئله باعث می گردد که مکمل هایی مثل پروتئین و آمینو اسیدها به صورت مستقیم وارد جریان خون شوند و عضلات شما سریع تر تغذیه شوند. درباره ماده دکستروز و کاربرد آن در صنایع غذایی می توانید به این مطلب رجوع کنید.

به همین دلیل مصرف پاستیل بعد از ورزش برای کسانی که می خواهند عضلاتشان حجم بیاورد، راه چاره بدی به نظر نمی رسد. با وجود این از آنجایی که این خوراکی پر از شکر است، خوب است در مصرف آن به هیچ وجه زیاده روی نکنید و حتی از متخصص تغذیه مشورت بگیرید و بعد دست به مصرف آن بزنید.

یک ترمیم نماینده مفاصل

مواد تشکیل دهنده پاستیل بیشتر از ژلاتین، رنگ خوراکی، طعم دهنده ها و گلوکز تشکیل شده است. پیشتر اشاره کردیم که ژلاتین برای استخوان ها مفید است. برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند این ماده برای ترمیم مفاصل آسیب دیده در بزرگسالان هم مفید واقع خواهد شد. به همین دلیل کسانی که از مسائل مربوط به فرسایش مفاصل هم رنج می برند، می توانند به پاستیل به چشم یک خوراکی یاری نماینده نگاه نمایند.

مفید برای پوست و مو

در سال های اخیر پاستیل های ویتامینی زیادی به بازار ارائه شده اند که جایگزینی خوشمزه برای قرص های ویتامین هستند. این پاستیل ها را باید با دستور پزشک یا بسته به احتیاج و به صورت کنترل شده مصرف کرد؛ اما پاستیل های معمولی موجود در بازار هم از این فرایند عقب نمانده اند و بسیاری از آن ها دارای مقادیری ویتامین C و B هستند. این ویتامین ها برای تقویت ساختار پوست و مو کارکرد زیادی دارند و می توانند به وسیله رسیدگی به اعصاب بدن هم باعث بالا رفتن روحیه و بهبود کیفیت پوست و مو شوند.

برای دندان مفید است یا نه؟

در حالی که خیلی ها می گویند ساختار ژلاتینی پاستیل باعث تقویت دندان ها می گردد، عده دیگری هم می گویند این ماده به دلیل چسبنده بودن می تواند خیلی سریع و راحت منجر به خرابی دندان گردد. به همین دلیل بعد از خوردن این خوراکی باید بلافاصله مسواک زد.

آیا می تواند مکمل غذایی باشد؟

واقعیت این است که ویتامین ها و کلسیم موجود در این خوراکی بسیار کمتر از میزان مورد احتیاج بدن است و تنها با خوردن حجم زیادی از آن شاید بتوان به بخشی از مواد مورد احتیاج بدن دست یافت.

  • خوردن میزان بالای پاستیل بالا رفتن ناگهانی قند خون و انسولین را به دنبال خواهد داشت که باعث افزایش تعداد دفعات گرسنگی در طول روز و در نتیجه چاقی می گردد.
  • این عملکرد پاستیل شبیه نوشابه است. بر خلاف نوشابه های زیرو و بدون قند برندهایی مثل کوکاکولا، فانتا، سون آپ و پپسی، نوشابه های معمولی گاز دار قند خون را به صورت ناگهانی بالا می برند. این اتفاق باعث می گردد مدت زمان کوتاهی احساس سیری کنید اما خیلی زود دوباره گرسنه شوید و سراغ غذا و نوشابه قوطی یا خانواده همراهش را بگیرید. البته تحقیقات درباره نوشابه های زیرو هم ادامه دارد.

بنابراین وعده های غذایی سالم را به طور کامل دریافت کنید و از پاستیل و سایر خوراکی های شیرین به مقدار کم بهره ببرید تا به جای مضرات، از خواص آن بهره مند شوید.

چه قدر پاستیل در طول روز مجاز است؟

استفاده از خوراکی ها در حد کم و متوسط در شرایط معمولی نباید ایجاد نماینده مشکل خاصی باشد؛ اما اگر این مقدار از حد تعادل بیشتر گردد، احتمال اینکه بتواند مسائلی را برای بدن به دنبال داشته باشد، بیشتر و بیشتر خواهد شد.

برخی محققان تغذیه می گویند مصرف تا 50 گرم شکلات و پاستیل در طول روز بدون مانع است؛ اما واقعیت این است که چون ارزش غذایی این مواد کم است و میزان کالری بالایی دارند، ممکن است باعث چاقی و مسائل ناشی از آن شوند. به همین دلیل سعی کنید این میزان را هم کمتر نموده و مصرف این خوراکی ها را خیلی خیلی محدود کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 15 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 763

به "پاستیل و خواص آن برای استخوان، مفاصل و سایر فواید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاستیل و خواص آن برای استخوان، مفاصل و سایر فواید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید