پادشاه عمان درگذشت

به گزارش گروه سرگرمی، به گزارش خبرنگاران به نقل از اسکای نیوز، منابع خبری بامداد شنبه از درگذشت پادشاه عمان خبر دادند.

پادشاه عمان درگذشت

با همراهی تور عمان از نگین خاورمیانه مسقط و صلاله دیدن کنید و با زیبایی های خاورمیانه و فرهنگ شیخ نشین ها آشنا شوید .

بر اساس این گزارش، دیوان پادشاهی عمان بامداد شنبه از درگذشت سلطان قابوس بن سعید پادشاه این کشور اطلاع داد.

بعد از شدت دریافت بحث و حدس ها در مورد وخیم شدن اوضاع جسمانی قابوس بن سعید پادشاه عمان، روزنامه گاردین گزارشی را در مورد جانشین وی منتشر نموده بود.

بر اساس گزارش روزنامه گاردین، پادشاه عمان بعد از وخامت شرایط جسمی، به طور مخفیانه نام جانشین خود را در نامه ای مهر و موم شده به شورای خاندان سلطنتی فرستاده است.

فرایند معین جانشین شامل باز کردن نامه های مهر و موم شده در دیوان پادشاهی در مسقط می گردد که می تواند جانشین سلطان قابوس، که نزدیک به 50 سال بر این کشور حکومت کرد را معین کند. این در صورتی خواهد بود که دیوان پادشاهی نتواند در مورد معین جانشین به اتفاق نظر دست یابد.

روزنامه گاردین گزارش داد که سلطان قابوس یکی از سیاستمداران برجسته در خاورمیانه طی 4 دهه گذشته به شمار می رود. وی یک هفته قبل از سفر درمانی خود از بلژیک بازگشته است.

پادشاه عمان از چهار سال قبل به بیماری سرطان مبتلا شده است. قرار بود سلطان قابوس تا خاتمه ژانویه در بلژیک بماند اما سفر خود را زودتر به خاتمه رساند.

این روزنامه نوشت که سلطان قابوس فرزندی ندارد و جانشین خود را به صورت علنی معین نمی نماید بلکه در نامه ای مهر و موم شده، نام جانشین را در اختیار شورای پادشاهی قرار می دهد.

از سوی دیگر سایت ایلاف در گزارشی به مهم ترین نامزدهای احتمالی جانشینی پادشاه عمان اشاره نمود:

1. اسعدبن طارق بن تیمورآل سعید: اسعد در سال 1954 میلادی به دنیا آمد. پدرش طارق سه زن داشت و اسعد پسر بزرگ تر طارق و از زن اول اوست. مادر او زن مشهور و از خاندان آل سعید بود. او بزرگ ترین پسر عموی سلطان قابوس است و خواهر تنی او در دهه هفتاد، به عقد سلطان قابوس درآمد که پس از مدتی به طلاق منتهی شد.

او در همان آموزشگاه نظامی تحصیل کرد که سلطان قابوس از آن فارغ التحصیل شد. اسعدبن طارق، نماینده شخصی سلطان قابوس بوده و مناصب مهم زیادی را تاکنون در اختیار داشته است. به نظر ناظران عمان او پشتیبانی نیروهای مسلح را نیز با خود دارد. چون چندین سال فرماندهی بخش هایی مانند تیپ زرهی را بر عهده داشت و درجه سرتیپی دارد.

او در چندین نوبت سفیر شخصی سلطان قابوس برای تسلیم پیغام های وی برای سران کشورهای دیگر بوده است و همچنین در جلسات سران کشورهای عربی و شورای همکاری خلیج فارس، به نمایندگی از سلطان حاضر می شود. اسعد پروژه های مالی زیادی در عمان را کنترل می نماید و با رهبران نسل دوم کشورهای حاشیه خلیج فارس شراکت مالی و روابط محبت آمیز دارد. از اسعدبن طارق به عنوان گزینه اصلی سلطنت عمان یاد می گردد. اسناد ویکی لیکس نیز بر روی این مساله صحه می گذارد.

2. هیثم بن طارق بن تیمورآل سعید: هیثم نیز در سال 1954 دیده به دنیا گگردد. مادر او زن دوم طارق بن تیمور بود. او به مدت بیش از یک دهه، وزیر فرهنگ و میراث ملی است. بعضاً به عنوان فرستاده خاص سلطان در بعضی از نشست ها و مراسم ها مانند عروسی سلطنتی بریتانیا در سال 2011 بوده است. او روحیات خاص خود را دارد و از او به عنوان شخصی متمرد یاد می گردد. او نیز منافع مالی زیادی در عمان دارد.

3. شهاب بن طارق بن تیمورآل سعید: شهاب در 1956 میلادی قدم در این دنیا نهاد. مادر او زن سوم طارق است. او مشاور سلطان قابوس و رییس شورای تحقیقات علمی عمان است. سمت قبلی او فرماندهی نیروی دریایی سلطنتی عمان تا سال 2004 بود. او در عمان فعالیت های مالی زیادی دارد و فردی جاه طلب است. گفته می گردد در گذشته در پاره ای از امور با سلطان قابوس اختلاف نظر داشته اند.

سه گزینه اخیر بیش از 60 سال سن دارند.

4. تیموربن اسعدبن طارق بن تیمورآل سعید: تیمور در سال 1981 به دنیا آمد و نوه عموی سلطان قابوس است. از او نیز به عنوان یکی گزینه های اصلی سلطنت عمان و حتی گزینه اصلی یاد می گردد و اسناد ویکی لیکس نیز از او نام برده شده است. گفته می گردد سلطان قابوس علاقه خاصی به او دارد. همسر تیمور را سلطان قابوس انتخاب کرد.

همسر او سلمی بنت مستهیل بن احمدالمعشنی است. پدر بزرگ همسر تیمور برادر مادر سلطان قابوس بود. در واقع سلطان قابوس نوه دایی خود را به عقد نوه عموی خود در آورد. مراسم ازدواج آنها در سال 2004 یکی از باشکوه ترین مراسم سال های اخیر عمان بود که مردم عمان برای آن افسانه هایی نیز ساخته اند. شخص سلطان در عروسی آنها حضور داشت.

تیمور دبیر کل شورای تحقیقات علمی عمان است که ریاست آن را عمویش شهاب برعهده دارد. او چندین برنامه مهم در عمان را برگزار نموده و عضو هیات مدیره بانک ظفار، یکی از مهم ترین بانک های عمان است. او در رسانه ها حضور فعال دارد و شخصیت محبوبی بین عمانی ها دارد. او در اسکاتلند و انگلستان تحصیل نموده و دوره هایی را نیز در آمریکا گذرانده است. از آنجایی که تیمور جوان تر از پدر و عموهای خویش است و سلطان توجهات ویژه ای به او دارد، به احتمال زیاد نام او در پاکت های نامه نوشته شده و شاید مجلس خاندان سلطنتی او را به سلطنت انتخاب نمایند.

5. فهدبن محمودبن محمدبن ترکی آل سعید: فهد در سال 1944 به دنیا آمد. پدر بزرگ پدر او با پدر بزرگ سلطان قابوس یعنی سلطان تیمور برادر بوده اند. اون نایب رییس کابینه است و ریاست ستاد مبارزه با قاچاق را برعهده دارد. البته شانس او برای این سِمت کم است، چون از شاخه دیگری از خاندان حاکم آل بوسعید بوده و همسر او فرانسوی است و با این اوصاف فرزندان او طبق قانون اساسی عمان نمی توانند حاکم عمان باشند.

گزینه های دیگر: فهد فرزند پنجم تیمور (عموی سلطان) که در قید حیات است. ترکی بن محمود و فرزندش مروان، و فرزندان شهاب و هیثم نیز از گزینه های محتمل می باشند. عده ای از فرمانده مورد وثوق سلطان قابوس به نام النعمانی، که گفته می گردد او خود باید جلسه سه روزه و مراسم گگرددن نامه ها را برعهده بگیرد، نام می برند. حتی افرادی از یوسف بن علوی که دستیار سلطان در وزارت خارجه است، یاد می نمایند (البته طبق قانون اساسی این دو گزینه نمی توانند سلطان شوند ولی به هر حال حدس می گردد).

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 30 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 561

به "پادشاه عمان درگذشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پادشاه عمان درگذشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید