طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی

به گزارش گروه سرگرمی، پیراشکی سیب زمینی یکی از برای و جزو یا ناهار در سرتاسر دنیاست که اصالت روسی داره و با مواد مختلف می شه داخل اون رو پر و طبخ کرد. طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی به عنوان یکی از را در این مطلب از در بخوانید.

طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی

طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی در یک نگاه

برای تهیه پیراشکی سیب زمینی، اول خمیر رو درست کنین؛ یعنی سیب زمینی ها رو بپزین و داغ داغ پوره کنین، بعد وقتی ولرم شد تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنین و آرد رو کم کم بریزین تا یک خمیر نرم و جمع شونده داشته باشین.

فیلینگ رو هم درست کنین؛ پیاز رو تفت بدین، گوشت رو اضافه کنین و خوب تفت بدین، بعد ادویه و رب رو بریزین و اگه خواستین قارچ یا فلفل دلمه ای هم اضافه کنین و صبر کنین مواد کامل خنک بشه. حالا از خمیر گلوله بردارین و پهن کنین، فیلینگ رو وسطش بذارین و لبه ها رو محکم بچسبونین. پیراشکی ها رو داخل روغن نیمه عمیق با حرارت میانه سرخ کنین تا هر دو طرفشون طلایی بشه. آخر سر روی دستمال بذارین تا روغن اضافی گرفته بشه و به صورت گرم سرو کنین.

برای خوندن میزان مواد اولیه، جزئیات و طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی سیب زمینی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیب زمینی3 عدد میانه
آرد سفید1 تا 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
نمکنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافی
روغن سرخ کردنی1 قاشق غذاخوری
سس (طعم دلخواه)برای سرو با پیراشکی سیب زمینی

مواد لازم برای مایه میانی پیراشکی سیب زمینی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
رب گوجه1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهنصف قاشق چای خوری
پودر سیر1/4 قاشق چای خوری
پاپریکا (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
روغنبه میزان کافی
سس (کچاپ یا سس تند)برای سرو پیراشکی سیب زمینی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه پیراشکی با سیب زمینی: 40 دقیقه

میزان کالری در هر 100 گرم پیراشکی سیب زمینی: حدود 170 تا 190 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی با گوشت چرخ نموده

پیراشکی سیب زمینی از اون مدل خمیراست که هم راحت درست می شه، هم همواره بافت نرم و خوش خوراکی می ده. خمیرش رو با پوره سیب زمینی، آرد و یه تخم مرغ درست می کنین و بعد می تونین با هر فیلینگی که دوست دارین پرش کنین.

مرحله اول: سیب زمینی رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی، سیب زمینی ها رو بشورین، پوستشو بگیرین و سعی کنین همه شونو تقریبا هم حجم انتخاب کنین تا پختشون یک دست بشه. اگه لکه یا چاله داره، با چاقو درش بیارین تا پوره تون بدون گلوله و تکه تکه بشه.

مرحله دوم: سیب زمینی رو بپزین

بعد از اینکه سیب زمینی ها رو شستین، اونها رو داخل قابلمه بندازین، روشون آب سرد بریزین و کمی نمک اضافه کنین. شعله رو میانه کنین تا کم کم مغزپخت بشن. وقتی چاقو راحت داخلش رفت و بدون گیر کردن بیرون اومد، یعنی آماده س.

شما می تونید نمک رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: پوره سیب زمینی درست کنین

سیب زمینی های داغ رو آبکش کنین و همون لحظه که هنوز فوری و گرم هستن، با گوشت کوب یا پوره ساز کاملاً له کنین. سرد شدن باعث گلوله گلوله شدن پوره می شه و خمیرتون موقع شکل دادن ترک برمی داره. اگر دیدین رگه های سفت توش مونده دوباره لهش کنین تا کاملاً صاف و یک نواخت بشه.

مرحله سوم: تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنین

پوره رو حدود پنج تا ده دقیقه کنار بذارین تا از داغی بیفته و ولرم بشه. یک تخم مرغ رو جداگونه هم بزنین و وقتی پوره به دمای مناسب رسید، بریزین داخلش. نمک، فلفل و کمی زردچوبه هم اضافه کنین تا مزه و رنگ خمیر بهتر بشه. همه رو با قاشق چوبی خوب مخلوط کنین.

شما می تونید تخم مرغ، زردچوبه و فلفل سیاه رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: آرد رو کم کم اضافه کنین

آرد سفید رو مرحله ای بریزین؛ یک لیوان آرد رو توی سه قسمت اضافه کنین و هر بار کامل مخلوط کنین. خمیر باید لطیف، قابل جمع شدن و کمی چسبناک باشه. اگه دیدین بیش از حد به دست می چسبه کمی آرد بیشتر بریزین. اگه بیش از حد سفت شد یک قاشق پوره گرم یا یک قاشق روغن مایع اضافه کنین تا دوباره نرم بشه.

شما می تونید آرد رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: خمیر رو استراحت بدین

ظرف رو با دستمال تمیز یا سلفون بپوشونین و بذارین ده دقیقه استراحت کنه. این زمان کوتاه باعث می شه آرد کامل خیس بخوره و خمیر حالت منسجم تر و خوش دست تری پیدا کنه.

مرحله ششم: پیاز رو برای فیلینگ تفت بدین

تا زمانی که خمیر پیراشکی سیب زمینی داره استراحت شما وقت دارید که مایه داخلی یا فیلینگ پیراشکی رو آماده کنید. یک پیاز میانه رو ریز خرد کنین و با میزان کمی روغن روی حرارت میانه تفت بدین. اجازه بدین اول شفاف بشه و بعد کمی طلایی. این مرحله پایه عطر فیلینگه، پس عجله نکنین و صبر کنین تا پیاز خوب مزه بده.

شما می تونید روغن و پیاز داغ رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: گوشت چرخ نموده رو اضافه کنین

در ادامه طرز تهیه پیراشکی با سیب زمینی آبپز، گوشت چرخ نموده رو بریزین روی پیاز و با قاشق چوبی دائماً بازش کنین. لازم نیست حرارت خیلی زیاد باشه؛ فقط بذارین گوشت آب بندازه، دوباره آبش جمع بشه و نهایتاً قهوه ای بشه. گوشت باید یه بافت دون دون و بدون توده داشته باشه تا وسط پیراشکی گلوله ای نشه.

شما می تونید گوشت چرخ نموده رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: ادویه ها و رب رو اضافه کنین

نمک، فلفل، زردچوبه، کمی پودر سیر و اگه دوست دارین کمی پاپریکا بریزین. بعد یک قاشق چای خوری رب اضافه کنین و حداقل یک دقیقه خوب سرخش کنین تا خامی رب گرفته بشه و رنگ گوشت قشنگ تر بشه. این مرحله خیلی روی مزه کلی پیراشکی سیب زمینی اثر داره.

شما می تونید پودر سیر و پاپریکا رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله نهم: فیلینگ رو کامل خنک کنین

مواد میانی پیراشکی سیب زمینی رو از روی حرارت بردارین و توی یک ظرف پهن کنین تا سریع تر خنک بشه. فیلینگ حتی یه ذره هم نباید گرم باشه، چون خمیر رو شل می کنه و باعث باز شدن پیراشکی موقع سرخ کردن می شه.

مرحله دهم: خمیر رو گلوله کنین و پهن کنین

روی سطح کار کمی آرد بپاشین. یه گلوله میزان نارنگی از خمیر بردارین و با آرومی با دست یا وردنه صاف کنین. ضخامت حدود سه میلی متر برترین انتخابه. اگه خیلی نازک شه پاره می شه و اگه خیلی ضخیم شه وسط خمیر خام می مونه.

مرحله یازدهم: فیلینگ رو وسط خمیر بذارین

یک تا دو قاشق از مایه گوشت چرخ نموده کاملاً سرد رو بذارین وسط خمیر. حتماً حواس تون باشه مواد روی لبه ها نره تا خمیر درست بچسبه. مواد رو جمع وجور وسط نگه دارین تا موقع بستن راحت باشه.

مرحله دوازدهم: پیراشکی سیب زمینی رو محکم ببندین

خمیر رو از یک طرف بیارین روی طرف دیگه و لبه ها رو کامل با انگشت فشار بدین تا چفت بشه. می تونین دور تا دورش رو با چنگال طرح بندازین تا هم ظاهرش قشنگ تر بشه هم مطمئن تر بسته بمونه.

مرحله سیزدهم: پیراشکی ها رو سرخ کنین

توی ماهیتابه روغن زیاد بریزین و بذارین با حرارت میانه گرم بشه. برای تست می تونین یه تکه کوچیک خمیر بندازین؛ اگه آروم بالا اومد یعنی دما درسته. پیراشکی ها رو آروم داخل روغن بندازین و صبر کنین هر طرفش طلایی و یکدست بشه. عجله نکنین؛ حرارت زیاد باعث ترک خوردن خمیر می شه.

مرحله آخر: روغن اضافی رو بگیرین و پیراشکی سیب زمینی رو سرو کنید

پیراشکی های رو بذارین روی دستمال آشپزخونه تا روغن اضافی شون گرفته بشه و بعد به صورت گرم سرو کنین. کنار این پیراشکی، سس تند و کچاپ همواره عالی می شه.

شما می تونید انواع سس آماده رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش های دیگر طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی

این پیراشکی رو می تونین به شکل های مختلف و با خمیرهای متفاوت درست کنین. پایه کار همون پوره سیب زمینی و فیلینگه، فقط برخی متدها تغییراتی تو شکل دهی یا نوع پوسته می دن و نتیجه متفاوت می شه.

طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی با خمیر نانوایی

اینجا خمیر سیب زمینی حذف می شه و به جاش از خمیر نانوایی استفاده می کنین، اما داخل پیراشکی همچنان پوره سیب زمینیه. پوره رو مثل روش اصلی آماده کنین و اگه خواستین با فیلینگ گوشت مخلوط کنین. خمیر نانوایی رو خیلی نازک باز کنین چون موقع پخت پف می کنه و اگه ضخیم باشه وسطش خام می مونه.

یک قاشق از پوره یا ترکیب پوره و فیلینگ رو وسط خمیر بذارین، لبه ها رو ببندین و ده دقیقه استراحت بدین تا کمی پف کنه، بعد مثل مدل اصلی سرخش کنین.

پیراشکی سیب زمینی شکم پر

پایه کار مثل روش اصلیه، فقط حجم پوره سیب زمینی و مایه وسط بیشتره و شکل دهی ضخیم تر انجام می شه. چون ضخامت بیشتره، باید حرارت رو پایین تر نگه دارین تا خمیر کامل بپزه و وسط خام نمونه. بستن لبه ها هم باید محکم تر باشه چون مواد داخل سنگین تره.

پیراشکی سیب زمینی فوری

اینجا از خمیر کامل استفاده نمی کنین؛ پوره سیب زمینی رو با کمی آرد و ادویه قاطی می کنین و همین مایه رو با ضخامت کم داخل ماهیتابه سرخ می کنین. فیلینگ یا حذف می شه یا خیلی ساده انتخاب می شه. سریع ترین مدل پیراشکی سیب زمینیه.

پیراشکی سیب زمینی با سوسیس

روش کار مثل مدل اصلیه اما داخلش با ترکیب پوره سیب زمینی و سوسیس ریزخردشده پر می شه. مرحله تفت کوتاه تره چون سوسیس خودش پخته ا ست. ادویه ها هم کمتر احتیاج می شه چون سوسیس مزه دار و چربه. نتیجه یه پیراشکی سیب زمینی با طعم تندتر و مناسب عصرونه ست.

پیراشکی سیب زمینی با نان لواش

اینجا خمیر نمی سازین و نان لواش پوسته بیرونی پیراشکیه، اما پوره سیب زمینی همچنان داخل کاره. لواش رو مربع برش بزنین و یک قاشق از پوره یا ترکیب پوره و مایه رو وسطش بذارین. لبه ها رو تا کنین و محکم ببندین. چون لواش سریع ترد می شه، حرارت رو پایین نگه دارین تا بدون سوختگی طلایی بشه. نتیجه سبک تر و سریع تره ولی همچنان مزه اصلی سیب زمینی رو داره.

پیراشکی سیب زمینی با پنیر پیتزا

مواد داخل مثل روش اصلیه اما یک لایه پنیر پیتزا کنار پوره اضافه می کنین. چون پنیر سریع آب می شه، باید فیلینگ کاملاً سرد باشه و خمیر رو خوب ببندین. حرارت هم باید میانه رو به پایین باشه تا پنیر آروم آب بشه و بیرون نزنه. نتیجه پیراشکی کش دار و خوش عطره.

پیراشکی سیب زمینی بدون گوشت

اینجا فقط مایه وسط پیراشکی فرق داره. پوره سیب زمینی رو با پیاز داغ، کمی قارچ یا سبزیجات مخلوط می کنین و همان مراحل اصلی رو ادامه می دین. چون چربی گوشت وجود نداره، یک قاشق روغن بیشتر به فیلینگ بزنین تا خشک نشه و خمیر موقع سرخ شدن ترک نخوره.

نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی ترد و خوشمزه

  • خمیر پیراشکی رو زیاد ورز ندین چون باعث می شه سفت و ترک دار بشه. ورز دادن فقط در حد جمع شدن مواد باشه کافیه.
  • پوره سیب زمینی رو کاملاً خشک کنین چون هرچی آب اضافی داشته باشه خمیر شُل تر و چسبنده تر درمیاد.
  • اگه دیدین خمیر پیراشکی سیب زمینی کمی به دست می چسبه، میزان خیلی کمی آرد اضافه کنین ولی زیاده روی نکنین تا بافت لطیف بمونه.
  • مایه داخل پیراشکی رو کاملاً سرد کنین و بعد داخل خمیر بذارین تا خمیر باز نشه و روغن کشی هم نکنه.
  • پیاز مایه داخل پیراشکی رو خوب تفت بدین تا آبش کامل جمع بشه و مواد داخل پیراشکی خیس و وا رفته نشه.
  • برای سرخ کردن، از روغن غوطه ور و حرارت میانه استفاده کنین تا هم مغزپخت بشه هم سطحش نسوزه.
  • اگه می خواین طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی بدون فر رو انجام بدین، فقط کافیه حرارت ماهیتابه رو یکنواخت نگه دارین و هر چند دقیقه آروم زیرورو کنین.
  • برای بستن لبه ها، از کمی آب یا تخم مرغ زده شده یاری بگیرین تا موقع سرخ شدن باز نشن.
  • اگه می خواین حجم بیشتری درست کنین، پیراشکی های شکل داده شده رو قبل از سرخ کردن ده دقیقه استراحت بدین تا منسجم تر بشن.
  • ادویه مایه داخل پیراشکی رو کمی قوی تر از معمول بزنین چون موقع مخلوط شدن با پوره سیب زمینی طعم ها ملایم تر می شن.
  • اگر دنبال نسخه سالم تر هستین، پیراشکی ها رو با میزان خیلی کم روغن روی حرارت ملایم سرخ کنین و چند بار برگردونین تا کم چرب بمونن.
  • بعد از سرخ کردن، پیراشکی ها رو روی توری یا دستمال قرار بدین تا روغن اضافیشون گرفته بشه و ظاهرشون خیس و سنگین نشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی سیب زمینی

چرا پیراشکی سیب زمینی ترک می خوره؟

پوره سیب زمینی آب داشته یا خمیر زیاد ورز داده شده، پس پوره رو خشک کنین و خمیر رو فقط در حد جمع شدن ورز بدین.

چرا پیراشکی سیب زمینی خشک می شه؟

یا حرارت زیاد بوده یا خمیر خیلی آرد گرفته، پس حرارت رو میانه نگه دارین و آرد رو فقط در حد برطرف چسبندگی اضافه کنین.

چرا پیراشکی موقع سرخ شدن باز می شه؟

چون لبه ها خوب بسته نشده یا مایه داخل پیراشکی گرم بوده، پس لبه ها رو محکم ببندین و مایه رو کاملاً سرد کنین.

چه طوری پیراشکی سیب زمینی رو بهتر ببندیم؟

در طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی کافیه کمی آب یا تخم مرغ زده شده به لبه ها بزنین تا مثل چسب عمل کنه.

چطوری پیراشکی کمتر روغن جذب می کنه؟

حرارت رو میانه نگه دارین و پیراشکی رو زیاد زیر و رو نکنین تا ترک نخوره و روغن کشی نکنه.

چرا وسط پیراشکی سیب زمینی خام می مونه؟

خمیر پیراشکی ضخیم بوده یا حرارت بالا بوده و فقط سطح طلایی شده. پس خمیر رو نازک تر باز کنین و حرارت رو ملایم تر کنین.

آیا می شه پیراشکی رو داخل فر درست کرد؟

بله، فقط باید کمی زرده تخم مرغ روی خمیر بزنین و با دمای حدود 180 درجه بپزین.

فرق مدلی که توی فر درست میشه با مدل سرخ کردنی چیه؟

مدل سرخ کردنی نرم تر و خوش عطرتره، مدل فر خشک تر و کم چرب تر درمیاد.

برای اینکه پیراشکی ها یک میزان دربیاد چیکار کنین؟

برای هر پیراشکی میزان خمیر و مایه داخل پیراشکی رو با قاشق یا ترازو میزان بگیرین تا همه یکنواخت باشن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 آذر 1404 بروزرسانی: 21 آذر 1404 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 2420

به "طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید