طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر خانگی و خیلی خوشمزه
به گزارش گروه سرگرمی، مربای آلبالو معمولا یکی از پایه های ثابت سفره های ایرانی در وعده صبحانه است. این مربای خوش آب و رنگ کنار دیگر مرباها مانند انجیر یا توت فرنگی جلوه دیگری به سفره تان می دهد. با پیدا شدن سرو کله آلبالو در فصل تابستان برترین بهانه برای درست کردن مربا و شربت آلبالو را دارید پس از آن غافل نشوید. شما در این مطلب طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر را خواهید خواند تا این مربای خانگی را درست کنید. این مربای خانگی خیلی خوشمزه که بدون شکر درست می گردد بیشتر مناسب افرادای است که دچار دیابت هستند یا از رژیم غذایی خاصی پیروی می نمایند.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو بدون شکر
- آلبالو بدون هسته 480 گرم
- آب 170 میلی لیتر
- دانه کتان آسیاب شده 12 گرم
طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر
1. آلبالوها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر باید آلبالوها را تمیز شسته سپس هسته آن ها را جدا کنید. برای بیرون آوردن هسته آن ها می توانید از یک نی یاری بگیرید تا شکل ظاهری آلبالوها حفظ گردد. در روشی دیگر با یاری چاقو، آلبالوها را از وسط نصف نموده و هسته را جدا کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن مربا با آلبالوهای تازه است در غیر این صورت مربای خانگی تان را می توانید با آلبالوهای فریزری هم درست کنید. شما با توجه به ذائقه و طبع بدن تان می توانید چای آلبالو خوش رنگ و ملس هم درست کنید.
2. آلبالوها را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر ، آلبالوها را به همراه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید. دقت داشته باشید که روی آلبالوها باید با آب کامل پوشانده گردد. مربا را برای 15 دقیقه با حرارت میانه بجوشانید. در این مدت هرازگاهی آن را هم بزنید. در صورت مشاهده کف روی مربا حتما آن را با قاشق جدا کنید. حال مربا باید کامل یک دست گردد پس یا آن را هم بزنید یا از مخلو کن بهره ببرید. اگر بخواهید می توانید با این آلبالوهای خوشمزه و بدون هسته حتی ترشک آلبالو هم درست کنید.
3. دانه های کتان را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالوی بدون شکر، نوبت به اضافه کردن دانه های کتان می رسد. پنج تا هشت دقیقه زمان دهید که مربایتان بپزد. شما اگر طعم تخم کتان را دوست ندارید، آن را می توانید با دانه چیا جایگزین کنید. در این جا غلظت مربا کامل به خودتان بستگی دارد که آبکی یا غلیظ باشد. در صورت آبکی بودن، آن را برای چند دقیقه دیگر مجدد بجوشانید. هنگامی که مربایتان بپزد متراکم و براق تر به نظر می رسد البته ناگفته نماند که رنگ مربایتان کامل به نوع آلبالویتان بستگی دارد.
نکات تکمیلی پخت مربای آلبالو
خواص آلبالو بسیار است تا جایی که از آن علاوه بر مصرف به هنگام کم خونی، از آن برای تهیه غذا و دسرهای متعددی هم می توان استفاده کرد. آلبالو پلو مجلسی یا مارمالاد از همان مواردی است که می توان به آن ها اشاره نمود. دستور تهیه این مربای خانگی بسیار آسان است تنها کافی است نکات گفته شده زیر را بدانید.
جایگزین شکر
مربای آلبالو را می توانید هم با شکر و هم بدون شکر درست کنید. طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر بیشتر مخصوص افرادی است که باید قند بسیار کمی را مصرف نمایند؛ مانند ورزشکاران، بیماران دیابتی یا افرادی که به هرعلت از رژیم خاصی پیروی می نمایند. ترش یا شیرینی مربا آلبالو هم کاملا به ذائقه خودتان بستگی دارد. پس می توانید از طعم دهنده هایی مانند عسل، شیره خرما، شکر رژیمی یا شربت افرا بهره ببرید.
نگه داری مربای آلبالو
مربای آلبالو را در برترین حالت می توانید یک هفته در یخچال نگه داری کنید. اگر شما در این مدت آن را نخوردید باید آن را در ظرف مناسبی بریزید و در فریزر بگذارید. با این کار می توانید تا یک ماه بلکه بیشتر هم آن را نگه دارید. مربای آلبالویتان ممکن است کپک بزند، احتیاج است بعد از ریختن در شیشه را به مدت یک شبانه روز باز بگذارید. قبل از مصرف آلبالو بهتر است که طبع آلبالو و خواص آن را کامل بشناسید.
تلخی مربای آلبالو
تلخی مربای آلبالو به علت مصرف وانیل است. در طرز تهیه مربای آلبالو توجه داشته باشید که آن را در ابتدای پخت به آن اضافه نکنید و در آخرین لحظه اضافه و هم بزنید. با وجود آلبالو می توانید طرز تهیه مارمالاد آلبالو را هم امتحان کنید تا در پخت شیرینی و کیک از آن بهره ببرید.
سر رفتن مربای آلبالو بدون شکر
مربای آلبالو هنگام پخت سر می رود و از قابلمه بیرون می ریزد؛ برای جلوگیری از این باید آن را با حرارت میانه بپزید. پس کف روی مربا را مرتب بردارید. در سرانجام برای هم زدن حتما از یک قاشق چوبی بهره ببرید. اگر به مصرف آلبالو علاقه دارید، پیشنهاد ما به شما درست کردن کمپوت آلبالو است تا هر زمان که هوس کردید آن را نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله