دستور پخت میگو پلو خوشمزه با سس مخصوص؛ غذای دریایی جنوب ایران
به گزارش گروه سرگرمی، میگو پلو یکی از غذاهای دریایی و خوشمزه است که متعلق به شهرهای جنوبی کشور مانند؛ بوشهر، بندرعباس و خوزستان است. در تهیه میگو پلو از میگو، برنج به همراه سبزیجات معطر محلی و ادویه جات استفاده می نمایند. میگو پلو به خاطر استفاده از میگو در آن که سرشار از آهن و فسفر است، بسیار مفید است و بعلاوه میگو در رشد بچه ها تاثیر بسزایی دارد. میگو پلو(همچون ماهی پلو) در تمام شهرهای جنوب دستور پخت متفاوتی دارد.در میگو پلو سبزیجات محلی و متفاوتی می زنند. در این مقاله در مجله اینترنتی خبرنگاران، ما شما را با طرز تهیه میگو پلو خوشمزه برای ناهار آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه میگو پلو :
- میگو پاک شده: 300 گرم
- برنج: 3 پیمانه
- گشنیز: 100 گرم
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 3 حبه
- زعفران آب نموده: 1 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
دستور پخت میگو پلو :
در مرحله اول پختن میگو پلو، ابتدا پیاز و سیرها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی به صورت نگینی خرد کنید، سپس یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن روغن مایع بریزید. سپس بر روی اجاق گاز بگذارید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز و سیر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری نرم گردد. سپس به مقدار دلخواهتان نمک، زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و کاملا هم بزنید و تفت دهید تا پیاز و سیر ها رنگ طلایی به خود بگیرند.
میگو هایی را که برای میگو پلو انتخاب کنید که مقدار ریزی داشته باشند. میگو ها را پاک کنید و بشویید و به پیاز و سیر اضافه کنید. خوب مواد را هم بزنید تا طعم یکدیگر را بگیرند، مقداری که میگو ها تفت خوردند و رنگ آن ها تغییر کرد به تابه 2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید و آن ها را با هم تفت بدهید. در مرحله آخر برای درست شدن سس میگو، زعفران آب نموده را به همراه یک پیمانه آب جوش به تابه اضافه کنید و در تابه بگذارید و اجاق گاز را بر روی حرارت ملایم تنظیم کنید و بگذارید که سس میگو غلیظ گردد و جا بیفتد، تا جایی که آب داخل تابه تبخیر گردد. گشنیز را که از قبل شسته ایم و خرد نموده این را به تابه اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا مخلوطی یکدست حاصل گردد. سپس البه را از روی اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید. سس میگو آماده شده است و نوبت به آماده کردن برنج می باشد.
یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک و روغن در قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا بجوشد. برنج را بعد ار پاک کردن و شستشو به قابلمه اضافه کنید و بگذارید حدود ده دقیقه بجوشد. سپس برنج را امتحان کنید و ببینید که آیا پخته است. اگر اطراف برنج پخته و نرم باشد و مغز آن کمی سفت باشد، آماده آبکشی می باشد. بعد از آبکشی برنج قابلمه را با آب خالی بشویید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا آب درون آن تبخیر گردد. سپس مقداری روغن کف قابلمه بریزید و سپس در صورت تمایل ته دیگ نان یا ته دیگ سیب زمینی بهره ببرید. برای ته دیگ سیب زمینی، آن را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای برش دهید و در کف قابلمه قرار دهید. سپس مقداری از برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها بریزید و سپس مقداری سس میگو را به قابلمه اضافه کنید، سپس دوباره برنج بر روی آن بریزید و دوباره سس میگو بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد انجام دهید و لایه آخر را برنج بریزید. در صورت تمایل می توانید مقداری کره را بر روی برنج قرار دهید تا طعم بهتری به میگو پلو شما بدهد. در قابلمه را بگذارید و ابتدا مقدار حرارت را افزایش دهید تا بخار در کل قابلمه بپیچد، سپس مقدار حرارت را کم کنید تا میگو پلو به آرامی بپزد و جا بیفتد. بهتر است از شعله پخش کن و دم کنی بهره ببرید.
پس از آماده شدن میگو پلو، مواد را کاملا با هم مخلوط کنید و در یک دیس یا بشقاب زیبا بکشید و به همراه سالاد شیرازی یا ترشی انبه سرو کنید.
نکات مهم در تهیه میگو پلو :
- جنوبی ها معمولا این غذا را با فلفل زیاد درست می نمایند و آن را حسابی تند می نمایند، پس اگر شما غذای تند دوست دارید میگو پلو را با فلفل زیاد درست کنید.
- در روش پخت میگو پلو در خوزستان، در سس میگو از ماش و سرکه نیز استفاده می نمایند.
- در برخی از منطقه ها در هنگام تهیه میگو پلو از کشمش و گردو استفاده می نمایند.
- در هنگام آماده کردن سس میگو می توانید مقداری شیره تمر هندی را در آب جوش حل کنید و به میگو ها اضافه کنید تا طعم بی نظیری به میگو پلو بدهد.
- روش پخت میگو پلو که به آن پرداختیم برای 4 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.