یک چهارم امریکایی ها در سال گذشته هیچ کتابی نخوانده اند
به گزارش گروه سرگرمی، به گزارش خبرنگاران به نقل از پنکپتال استار-یک نظرسنجی که اخیرا به وسیله مرکز تحقیقاتی پیو صورت گرفته نشان می دهد که ویژگی های جمعیت شناختی همچون سطح تحصیلات، سطح عایدی، نژاد و غیره می تواند با خواندن و یا نخواندن کتاب ارتباطی معنادار داشته باشد.
بر اساس این نظرسنجی 23 درصد از افراد بزرگسال امریکایی گفته اند که در طول سال گذشته هیچ کتابی را در هیچ کدام از فرمت های موجود در بازار مطالعه ننموده اند.
این نظرسنجی هم چنین آشکار کرد که 28 درصد از افراد 50 ساله و بالاتر در طول 12 ماه گذشته هیچ کتابی را نخوانده اند در حالی که تنها 19 درصد از افراد بین 18 تا 49 سال اذعان نموده اند هیج مطالعه ای در طول سال گذشته نداشته اند.
این اقرار به عدم مطالعه در طول سال گذشته در میان افراد سفیدپوست بزرگسال امریکایی 20 درصد بوده؛ در حالی که درمیان سیاه پوستان امریکایی 25 درصد و بین بومی های امریکای لاتین به 38 درصد رسیده است.
در گزارش پیو آمده که تفاوت آماری قابل توجهی در مقدار مطالعه جنس زن و مرد در این مطالعه مشاهده نشده است.
این مطالعه بعلاوه نشان می دهد که عوامل اجتماعی نیز در مطالعه و عدم مطالعه پاسخ دهندگان به این نظرسنجی نقش داشته است.
بر اساس این نظرسنجی 39 درصد از پاسخ دهندگان با تحصیلات دبیرستان و یا کمتر گفته اند که در طول 12 ماه گذشته هیچ کتابی نخوانده اند در حالی که در بین فارغ التحصیلان کالج این آمار 17 درصد و در میان افراد با تحصیلات عالی فقط 11 درصد بوده است.
به همین ترتیب احتمال افراد با عایدی کمتر از 30 هزار دلار در سال که در طول سال گذشته کتاب نخوانده اند، نسبت به افرادی که عایدی آن ها در طول سال بیشتر از این مبلغ بوده، بیشتر است؛ و هرچه مقدار عایدیها افزایش یافته، درصد کتاب نخواندن بین افراد مورد مطالعه کم تر شده و دربین افراد با 750 هزار دلار عایدی سالیانه به تنها 15 درصد رسیده است.
مکان زندگی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر نتیجه این نظرسنجی بوده به این ترتیب که فقط 18 درصد از پاسخ دهندگانی که در منطقه ها شهری سکونت داشته اند، گفته اند هیچ مطالعه ای نداشته اند در حالی که 25 درصد از ساکنین حومه شهر در نظرسنجی از عدم مطالعه خود در طول سال گذشته خبر داده اند و در روستا نیز این آمار به 29 درصد افزایش داشته است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران