میکروپیگمنتیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
به گزارش گروه سرگرمی، میکروپیگمنتیشن یک نوع خالکوبی نیمه دائمی است که با هدف زیباسازی چهره در نواحی مانند ابروها، بن مژه و لب ها انجام می گیرد. دقت و مهارت تکنسین در انجام این روش بسیار اهمیت دارد.
آرایش کردن در واقع فرآیند استفاده از انواع رنگ ها به منظور بازسازی چهره است. انواعی از مواد و رنگ ها که در میک آپ استفاده می شوند بعد از گذشت تنها چند ساعت، پاک می شوند یا اگر ماندگاری بالایی داشته باشند، زیبایی و جذابیت اولیه شان را نخواهند داشت؛ بنابراین اولین راه چاره برای دائمی کردن آرایش به خصوص برای آن دسته از افراد که به داشتن آرایش چشم، ابرو ها یا لب هایشان وابسته هستند، میکروپیگمنتیشن است. مکانیسم این فرآیند در واقع اضافه کردن رنگ های دلخواه به پوست نواحی مانند لب ها یا بالای لب، ابرو ها و بن مژه پلک چشم است. اگرچه معمولاً رنگ به کار رفته بعد از دو یا چهار سال یا پس از زایمان از بین می رود، برخی از انواع رنگ ها ماندگاری همیشگی دارند. در واقع میکروپیگمنتیشن فرآیندی مشابه با خالکوبی اشکال روی پوست بدن است، اما تفاوت اصلی در نوع رنگ های به کار رفته و ماندگاری آنهاست.
میکروپیگمنتیشین چیست؟
تعاریف مختلفی برای توضیح فرآیند میکروپیگمنتیشن وجود دارد، اما مفهوم کلی همه آن ها استفاده از تکنیک ها و مواد خاص در پوست صورت است که باعث یک آرایش نیمه دائمی می شود و به عبارت بهتر نوعی خالکوبی به حساب می آید. این روش گاهی هم به عنوان یک روش درمانی زیبایی برای تغییر شکل و اصلاح نواحی آسیب دیده پوست صورت انجام می شود.
نکته جالبی که وجود دارد این است که میکروپیگمنتیشن یک روش جدید نیست بلکه آنطور که از شواهد تاریخی برمی آید، صد ها سال پیش ملکه کلئوپاترا نیز رنگ های طبیعی مانند فندق، پوست گردو و زغال را با استفاده از اجسام نوک تیز به نواحی ابرو و پلک چشم تزریق می کرد. میکروپیگمنتیشن که فرآیند تکامل یافته تر خالکوبی های دائمی است نزدیک به پانزده سال است رواج یافته و به عنوان جایگزین مواد آرایشی مثل مداد ابرو، خط چشم و رژ لب استفاده می شود.
چه کسانی میکروپیگمنتیشن را انتخاب می کنند؟
معمولا افراد با دلایل مختلفی به سراغ این روش زیبایی می فرایند، عده ای با دلایل درمانی به سراغ این روش می فرایند، مثلاً به دلیل وجود اسکار ها یا ریزش مو به دلیل شیمی درمانی یا موارد مشابه. دسته ای دیگر از افراد، اما صرفاً به دلیل دائمی شدن آرایش این روش را انتخاب می کنند. به هر حال تقاضا برای میکروپیگمنتیشن به طور عمده به دلایل زیر رخ می دهد:
- حساسیت افراد به انواع مواد آرایشی
- کمبود وقت برای انجام آرایش هرروزه
- با هدف برجسته سازی یا تعیین کردن خط لب ها
- افراد حساس و دارای وسواس قرینگی
- افراد دارای چربی پوست شدید که مواد آرایشی موجب تشدید ترشح چربی در آن ها می شود
میکروپیگمنتیشن چگونه انجام می شود؟
اولین قدم در انجام میکروپیگمنتیشن انتخاب تکنسین با مهارت و دقت بالاست. یک تکنسین ماهر می تواند در مورد ضروری بودن یا نبودن این روش، موادی که برای آن استفاده می شود، مواد مناسب برای انواع پوست و نتیجه نهایی کار، به شما مشاوره دهد. بعد از اینکه نوع مواد و رنگ براساس تنالیته پوست شما انتخاب شد، با استفاده از یک مداد آرایشی یک طرح ابتدایی در ناحیه مورد نظر ترسیم می شود. ممکن است برای این که نتیجه کار بهتر درک شود تصاویری هم قبل و بعد از انجام میکروپیگمنتیشن یا هاشور توسط تکنسین گرفته شود.
مرحله بعدی ترکیب رنگ ها و بدست آوردن رنگدانه مناسب برای تزریق به پوست است. این ترزیق بوسیله سوزن های باریک و استریل (ضدعفونی شده) به پوست ناحیه مورد نظر انجام می شود. بسته به حساسیت ناحیه مورد نظر و آستانه تحمل درد شما ممکن است تکنسین از پماد های بی حسی برای کاهش درد استفاده کند. این فرآیند براساس حساسیت ناحیه ای که قرار است میکروپیگمنتیشن روی آن انجام شود و همچنین سرعت و مهارت تکنسین بین دو تا چهار ساعت طول می کشد. ماندگاری آن در افراد مختلف بسیار متفاوت است، اما به طور معمول رنگدانه های تزریق شده بین 12 تا 14 ماه ماندگاری خواهند داشت.
مراقبت های پس از میکروپیگمنتیشن
بعد از انجام میکروپیگمنتیشن نیاز به استراحت یا گذارندن دوره نقاهت وجود ندارد، بنابراین شما می توانید بلافاصله به انجام فعالیت های روزانه خود بازگردید. البته رعایت برخی دستورالعمل های مراقبتی بعد از انجام این روش ضروری است که در اینجا تعدادی از آن ها آورده شده است:
- پرهیز از قرار دریافت در معرض نور مستقیم خورشید
- پرهیز از استفاده از لنز های چشمی برای چند روز (در مورد میکروپیگمنتشین در ناحیه چشم)
- تماس نداشتن ناحیه با آب برای چند روز و پرهیز از ورزش های آبی برای چندین ماه
- عدم استفاده از مواد آرایشی در ناحیه مورد نظر برای سه تا پنج روز
عوارض میکروپیگمنتیشن
همانطور که اشاره شد مواد به کاررفته در میکروپیگمنتیشن ممکن است در برخی از افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. این مورد البته بسیار نادر است و برای جلوگیری از این مسئله می توان مقداری از مواد را قبل از انجام این روش در قسمتی از پوست امتحان کرد. از طرفی فرو رفتن سوزن ها در نواحی مانند ابرو و مژه ممکمن است باعث آسیب دیدن فولیکول های مژه شود که این مسئله به مهارت و تکنیک تکنسین هم بستگی دارد. در برخی موارد اگر تکنسین از مهارت کافی برخوردار نباشد ممکن است برش های ریز هم در ناحیه ایجاد شود، بنابراین انتخاب تکنسین ماهر برای کاهش عوارض بسیار مهم است. همچنین سوزن های به کار رفته باید کاملاً استریل بوده و رنگدانه ها از جنس مواد مرغوب و با کیفیت باشند تا از بروز هرگونه عفونت و التهاب جلوگیری شود. به طور کلی با رعایت موارد ذکر شده می توان ادعا کرد که میکروپیگمنتیشن یک روش کم خطر و تقریباً بدون عارضه به حساب می آید.
منبع: consultingroom
گروه آرایش و زیبایی خبرنگاران
منبع: setare.com