معرفی ادویه گوشت ؛ عطر و طعمی مجذوب کننده برای غذاهای گوشتی

به گزارش گروه سرگرمی، گوشت قرمز از جمله منابع مهم غذایی است که در تهیه اغلب غذاهای ایرانی نیز نقش مهمی دارد. یکی از مراحل مهم در هنگام طبخ گوشت قرمز، از بین بردن بوی زهم گوشت است که در این فرایند انواع ادویه گوشت نقش مهمی دارند. ادویه گوشت از ترکیب ادویه های دیگر آماده می شود و علاوه بر گرفتن بوی گوشت، طعم آن را بهتر می کند. در این مطلب از مجله خبرنگاران قصد داریم تا به طور کامل به معرفی ادویه گوشت بپردازیم، پس تا سرانجام همراه ما باشید.

معرفی ادویه گوشت ؛ عطر و طعمی مجذوب کننده برای غذاهای گوشتی

معرفی ادویه گوشت

زمانی که از ادویه گوشت صحبت می کنیم، منظور ما یک ادویه تنها نیست و در واقع با ترکیب دیگر ادویه ها تهیه می گردد. البته این ادویه ترکیب ثابتی ندارد و ادویه فروشی ها در شهرها و منطقه ها مختلف ممکن است از ترکیبات متفاوتی برای ادویه گوشت استفاده کنند. این چاشنی در تهیه غذا، به انواع گوشت قرمز تکه ای یا چرخ کرده اضافه می گردد و با عطر و طعم خاص خود، بوی زهم گوشت را از بین می برد. ادویه گوشت در تهیه غذاهای ایرانی کاربرد فراوانی داشته و خواص بسکمک نیز به همراه دارد.

شرایط نگهداری ادویه گوشت

ادویه گوشت باید از آسیب عوامل طبیعی مانند رطوبت، گرما و نور خورشید در امان باشد تا طعم و عطر خود را حفظ کرده و خراب نگردد. برای نگهداری از ادویه گوشت می توانید از ظرف های پلاستیکی یا شیشه ای درب دار استفاده کنید که ظروف مخصوص ادویه انتخاب مناسبی هستند. سپس ادویه را در محیطی خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. معمولا در اغلب آشپزخانه ها ظرف ادویه گوشت در کنار دیگر ادویه ها در کابینت قرار می گیرد.

انواع ادویه گوشت

ادویه گوشت انواع مختلفی دارد و حتی ممکن است هر شخص متناسب با سلیقه خود نوعی از ادویه گوشت را تهیه کند. با این وجود، در ادامه این بخش 2 نمونه از معروف ترین انواع ادویه گوشت را معرفی می کنیم.

ادویه عثمانی

اصالت این ادویه به کشور ترکیه باز می گردد و برای تهیه غذاهایی با گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گاو کاربرد دارد. ترکیبات این ادویه به گونه ای است که دیگر نیازی به هیچ ادویه دیگری در غذای خود نخواهید داشت. در ضمنً ادویه عثمانی خواص مختلفی نیز در پی دارد، چراکه ترکیبی از ادویه های مفید است. در تهیه ادویه عثمانی از آویشن، پاپریکا، تخم گشنیز، جوز هندی، زردچوبه، زنجبیل، زیره، زعفران، سماق، فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده می گردد.

ادویه کشمیری

ادویه کشمیری نوعی ادویه هندی است که ترکیب آن ادویه های مختلفی همچون پاپریکا، پودر هل، تخم گشنیز، دانه و ریشه جوز هندی، زیره سیاه، فلفل قرمز و… دارد. ادویه کشمیری عطر ملایمی داشته و با از بین بردن بوی گوشت، عطر و طعم جذابی به غذای شما می دهد. از این ادویه می توان برای درست کردن انواع غذاهای گوشتی مانند خورشت، خوراک، گوشت چرخ کرده و… استفاده کرد.

ترکیبات ادویه گوشت

ادویه گوشت برای غذاهای مختلف ممکن است ترکیب متفاوتی داشته باشد و از همین رو نمی توان یک ترکیب ثابت را معرفی کرد. در ادامه بهترین ترکیب ادویه گوشت برای غذاهای مختلف گوشتی را معرفی کرده ایم:

  • انواع خورشت: تخم گشنیز، دانه کرفس، رازیانه، زردچوبه، زیره، فلفل چیلی، فلفل سیاه و فلفل قرمز
  • چلو گوشت: دارچین، زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه
  • گوشت کبابی: پاپریکا، پودر برگ بو، پودر پیاز، پودر سیر، پودر لیموعمانی، زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه
  • گوشت چرخ کرده: آویشن، پاپریکا، پودر دانه خردل، تخم گشنیز، زردچوبه، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز و مرزه و ترخون

ادویه گوشت در چه غذاهایی استفاده می گردد؟

همان طور که از نام آن معین است، ادویه گوشت برای غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. در هر غذایی که گوشت در فهرست مواد اولیه آن حضور داشته باشد، استفاده از ادویه گوشت لازم است. از جمله غذاهایی که در آن ها ادویه گوشت نقش دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع خورشت مانند قیمه، خورشت لوبیا، خورشت کرفس و…
  • انواع کباب مانند کباب کوبیده، چنجه، کباب دنده و…
  • استیک
  • خوراک گوشت
  • گوشت چرخ کرده مانند مواد ماکارونی، لوبیا پلو و…

فواید ادویه گوشت

همان طور که گفتیم ادویه گوشت، انواع مختلفی دارد و به صورت ترکیبی تهیه می گردد. اینکه ادویه گوشت دارای چه خواصی برای بدن است، به ترکیب ادویه گوشت بستگی دارد. در ادامه خواص ادویه های مختلف مورد استفاده در تهیه ادویه گوشت را به طور خلاصه معرفی کرده ایم:

  • زردچوبه: حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش التهاب، جلوگیری از تجمع رادیکال های آزاد، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و مقابله با سرطان کمک می کند.
  • فلفل سیاه: مصرف فلفل سیاه به تقویت سیستم ایمنی، مقابله با سرطان، جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی و باکتریایی و سلامت سیستم گوارش منجر می گردد.
  • پودر برگ بو: خواص این ادویه شامل موارد مختلفی است که از جمله آن ها می توان به تقویت سیستم گوارش، ضد التهاب، ضد میکروب و مقابله با سرطان اشاره کرد.
  • دارچین: این ادویه مواد معدنی مختلفی دارد که از ابتلا به آلزایمر، بیماری های قلبی و… جلوگیری می کند. همچنین دارچین از جمله ادویه هایی است که در رژیم های لاغری نقش دارد.
  • پودر زیره: نوعی ضدعفونی کننده بدن است و ارزش غذایی بالایی دارد. زیره را به عنوان یک ادویه ضد نفخ هم می شناسند که نفخ مواد غذایی را از بین می برد.
  • پودر تخم گشنیز: این ادویه با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک می کند. از دیگر خواص تخم گشنیز می توان به دفع سنگ کلیه، تصفیه خون، کاهش اضطراب و استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

مضرات ادویه گوشت

با وجود آنکه ادویه گوشت خواص مختلفی را برای بدن به همراه دارد، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. از مضرات ادویه گوشت موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

  • وجود ادویه هایی با طبع گرم مانند پاپریکا در ترکیب ادویه گوشت موجب می گردد تا مصرف زیاد آن برای افراد با طبع گرم و خشک مضر باشد.
  • وجود فلفل سیاه در ادویه گوشت، مصرف آن را برای بیماران مبتلا به تصلب شرائین و سکته مغزی ممنوع می کند.
  • برخی افراد به ترکیبات موجود در ادویه گوشت حساسیت دارند و مصرف این ادویه برای آن ها با علائمی مانند خارش و قرمزی پوست، التهاب، تهوع و… همراه است.
  • مصرف زیاد پودر سیر و وجود آن در ادویه گوشت عوارض مختلفی مانند اسپنام های عضلانی را به همراه دارد.

ادویه گوشت برای بچه ها

متخصصان تغذیه معتقد هستند که تقریبا پس از 7 ماهگی بچه ها، امکان اضافه کردن گوشت به رژیم غذایی آن ها وجود دارد که البته نوع مصرف گوشت در بچه ها فرق دارد. برخی از افراد تصور می کنند که غذای کودک را باید بدون طعم تهیه کنند و مجاز به استفاده از هیچ ادویه ای نیستند، در حالی که این باور غلط است! کودک شما طعم را متوجه می گردد و غذای بی مزه گزینه جذابی برای او نخواهد بود. پس از 7 ماهگی کودک که مصرف گوشت را آغاز می کنید، امکان استفاده از ادویه گوشت هم وجود دارد و برای سلامت کودک خطری نخواهد داشت.

ادویه گوشت، پای ثابت بسکمک از غذاهای ایرانی

در این مطلب به معرفی ادویه گوشت پرداختیم و شما را با انواع و ترکیبات این ادویه آشنا کردیم. با توجه به حضور گوشت در بسکمک از غذاهای ایرانی، ادویه گوشت را می توان از پرکاربردترین ادویه ها در آشپزخانه دانست. این ادویه را می توان از عطاری ها و ادویه فروشی های مختلف تهیه کرد که البته خبرنگاران کار شما برای خرید انواع ادویه را آسان تر کرده است.

برای خرید ادویه گوشت یا دیگر انواع ادویه کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران مراجعه کنید. در سرویس عطاری آنلاین تنها با چند کلیک، سفارش انواع ادویه اجرا شده و شما می توانید پس از مدت کوتاهی ادویه های موردنظر خود را درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 2373

به "معرفی ادویه گوشت ؛ عطر و طعمی مجذوب کننده برای غذاهای گوشتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی ادویه گوشت ؛ عطر و طعمی مجذوب کننده برای غذاهای گوشتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید