رکوردشکنی دانشمندان: کشف سیگنالی 8.8 میلیارد ساله در دورترین فاصله از زمین

به گزارش گروه سرگرمی، محققان می گویند یک اتم هیدروژن را با کمک لنزینگ گرانشی از 8.8 میلیارد سال پیش در دورترین فاصله از سیاره زمین رصد کرده اند.

رکوردشکنی دانشمندان: کشف سیگنالی 8.8 میلیارد ساله در دورترین فاصله از زمین

هیدروژن یکی از کلیدی ترین بلوک های سازنده دنیا است و به همین علت دانشمندان علاقه زیادی به کشف این عنصر در فضا دارند. حالا گروهی از پژوهشگران پیروز به کشف اتم هیدروژن در دورترین فاصله در طول تاریخ نسبت به زمین شده اند. آن ها می گویند نور این اتم حدود 8.8 میلیارد سال پیش منتشر شده بود و حالا از طریق یک تلسکوپ رادیویی شناسایی شده است.

محققان با استفاده از تلسکوپ رادیویی موج متری غول آسا (GMRT) در هند سیگنالی را از یک اتم هیدروژن در فاصله ای تاریخی از زمین دریافت کرده اند. این سیگنال در واقع یک موج نوری به طول 21 سانتی متر است که از طریق یک اتم هیدروژن منتشر شده. پیش تر دورترین اتم هیدروژن در فاصله 4.4 میلیارد سال کشف شده بود.

با توجه به فاصله بسیار زیادی که این سیگنال طی کرده است تا به GMRT برسد، این موج به خاطر پدیده ای موسوم به سرخ گرایی کِش آمده و از 21 سانتی متر به 48 سانتی متر رسیده است. محققان برای شناسایی این سیگنال از لنزینگ گرانشی کهکشانی به نام SDSSJ0826+5630 استفاده کرده اند. لنزینگ گرانشی پدیده ای است که باعث بزرگ نمایی نور می شود. در واقع در این پدیده، نور هنگام عبور از اشیای پرجرم فضایی - مثل این کهکشان - در خمیدگی فضا بهتر دیده می شود.

کشف این اتم هیدروژن مسیر را برای تحقیقات بعدی هموار می کند

نیروپام روی، اخترفیزیکدان مؤسسه علوم هند می گوید: در این مورد خاص، این سیگنال به خاطر حضور یک جرم بزرگ دیگر که کهکشانی میان سوژه و ناظر است، خمیده می شود. این اتفاق عملاً بزرگی سیگنال را با فاکتور 30 افزایش می دهد و تلسکوپ می تواند آن را ببیند.

نتایج این مطالعه دانشمندان را امیدوار کرده است تا در آینده بتوانند رصد های مشابه بیشتری داشته باشند. پیش تر تصور می شد که رصد بسکمک از این عناصر دوردست ناممکن است، اما حالا به نظر می رسد که این محدودیت از پیش رو برداشته شده است.

اتم هیدروژن در گاز های داغ و یونیزه ای شکل می گیرد که پیرامون کهکشان ها قرار دارند. این اتم در نهایت به مولکول هیدروژن و بعد به ستاره ها تبدیل می شود. مشاهده چنین عناصری در فواصل دور می تواند به افزایش درک ما از شکل گیری و رفتار دنیا در آغاز راه کمک کند. نتایج این پژوهش در Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

منبع: فرادید
انتشار: 1 بهمن 1401 بروزرسانی: 1 بهمن 1401 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 2167

به "رکوردشکنی دانشمندان: کشف سیگنالی 8.8 میلیارد ساله در دورترین فاصله از زمین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رکوردشکنی دانشمندان: کشف سیگنالی 8.8 میلیارد ساله در دورترین فاصله از زمین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید