روزه داری و پیشگیری از کرونا
به گزارش گروه سرگرمی، حالا که ماه روزه داری با شیوع کرونا همزمان شده است، شاید یکی از دغدغه هایمان تاثیر روزه داری بر عملکرد سیستم ایمنی بدن باشد؛ باید توجه کرد که رعایت تغذیه صحیح برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-19 لازم است و نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگاران، بنابر دستورالعمل منتشر شده از سوی وزارت بهداشت جهت تغذیه در ماه رمضان و پیشگیری از بیماری کووید 19، مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را در سلامتی به خصوص بر روی سطح گلوگز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف نشان داده اند. در اغلب بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آن ها دخالت دارند، روزه داری مفید است.
روزه داری می تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همچنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طب روزه داری بیشتر شده و در مجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن، روی و سلنیوم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-19 لازمند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
توصیه های تغذیه ای جهت تقویت سیستم ایمنی
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با رعایت نکات زیر می توانید سیستم ایمنی بدن خود را در زمان روزه داری تقویت کنید:
- با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، توصیه می شود در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل انواع سبزی ها، و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود.
- سعی شود منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ برای افزایش سطح ایمنی بدن استفاده شود.
- برای تامین ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده سیستم ایمنی بدن می توان از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر و افطار یا از انواع آجیل مانند فندوق، بادام و گردو در وعده های افطار تا شام استفاده کرد.
- مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه می شود.
- مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوباتی مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها مانند پسته، بادام، فندوق و گردو جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام توصیه می شود.
- دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری توصیه می شود. آهن در منابع گیاهی و حیوانی یافت می شود. منابع حیوانی آن عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی که حاوی آهن هم (آهن هم از قابلیت جذب بالایی برخوردار است و در حدود 20 تا 30 درصد آن جذب می شود) هستند. در عین حال منابع گیاهی آن شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک و غلات کامل که آهن غیرهم دارند. اگرچه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن است، اما آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه ویتامین C مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.
- برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B12 توصیه می شود از منابع پروتئین های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات استفاده شود.
- مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در وعده های غذایی سحر، افطار و شام در این ایام توصیه می شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا