افزایش و تقویت سیگنال وای فای با چند راه حل ساده
به گزارش گروه سرگرمی، تقویت سیگنال وای فای با رعایت نکاتی که بیشتر مردم به آن توجه نمی کنند به راحتی امکان پذیر است. برای افزایش قدرت سیگنال وای فای و بالا بردن سطح پوشش آن باید به موقعیت فیزیکی وای فای، آنتن های مودم وای فای، به روز رسانی سفت افزار، تغییر کانال و فرکانس مودم توجه ویژه ای داشته باشید.
خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - زندگی امروز مردم به شبکه اینترنت وابسته است. بیشتر مردم از سیگنال ضعیف وای فای در خانه یا شرکت رضایت ندارند. چرا سطح پوشش برخی از وای فای ها ضعیف است؟ برای حل مشکل ضعف در سیگنال وای فای به چه مواردی باید توجه داشته باشیم؟ در ادامه با روش های ساده و کاربردی تقویت سیگنال وای فای بهتر آشنا می شوید.
راه حل اول) موقعیت فیزیکی وای فای
بسیاری از مردم از این حقیقت غافل می شوند که سیگنال وای فای در مکان های مختلف قدرت متفاوتی دارد. فاصله همیشه مهم ترین نکته است: هر چه از مودم دورتر باشید، اتصال به اینترنت نیز ضعیف تر خواهد بود. برای افزایش سیگنال وای فای به موارد زیر توجه کنید:
1. مودم یا نقطه دسترسی را در مرکز ارتباط قرار دهید
این اطمینان را حاصل کنید که مودم وای فای در مرکز دستگاه هایی قرار می گیرد که شما قصد استفاده از آن ها را دارید. فاصله با قدرت سیگنال رابطه عکس دارد؛ بنابراین هر چه فاصله کمتر شود قدرت سیگنال بیشتر خواهد شد. مودم را گوشه های خانه یعنی در اتاق های مجاور قرار ندهید. بهترین نقطه برای قرار دادن وای فای هال و پذیرایی است.
2. مودم را در بالاترین نقطه ممکن نصب کنید
اگر بتوانید مودم خود را در یک ارتفاع بالا نصب کنید، قدرت سیگنال وای فای به یک اندازه در تمام اتاق ها پخش خواهد شد.
3. حین نصب مودم به زاویه ایجاد شده با دیوار توجه کنید
همیشه بین مودم و دستگاه هدف استفاده خود یک خط مستقیم فرضی را تصور کنید. ضخامت یک دیوار تقریبا نیم متر است، اما در یک زاویه 45 درجه این ضخامت برای سیگنال های وای فای به 1 متر می رسد. چند درجه تغییر در زاویه نصب تاثیر زیادی بر قدرت وای فای دارد؛ بنابراین اگر از رایانه استفاده می کنید آن را در مکانی قرار دهید که سیگنال با تصور یک خط مستقیم فرضی به آن برخورد کند. در تصویر زیر شاهد تفاوت در زاویه آنتن و سیگنال وای فای هستید:
4. مودم های وای فای را در کابینت آشپزخانه نگذارید
از گذاشتن مودم ها در کابینت ها یا انباری ها خودداری کنید. این مکان ها مانند یک لایه اضافی و مقاوم را در برابر سیگنال وای فای بازی هستند. سیگنال ها در فضا های بسته دستخوش تغییراتی می شوند که بر عملکرد آن ها تاثیر منفی می گذارد.
نکته مهم: در خانه های دو طبقه اگر کل ساختمان از یک وای فای استفاده می کنید، مودم را نزدیک سقف طبقه اول، یا کف طبقه دوم قرار دهید. در خانه های سه طبقه مودم را در مرکز طبقه دوم بگذارید.
راه حل دوم) آنتن های مودم وای فای
به آنتن های تلویزیون فکر کنید، هر چه یک آنتن بزرگتر باشد، قدرت سیگنال آن نیز بیشتر است و تصاویر بهتری دریافت می شود. آنتن های یک مودم وای فای نیز از این قانون پیروی می کنند. نکته جالب این است که بیشتر مردم با دیدن ضعف در سیگنال وای فای سریعا مودم را عوض می کنند. باید بدانید که مودم های بهتر نه تنها آنتن های بهتری دارند بلکه تعداد آنتن های آن ها نیز بیشتر از یک عدد است؛ بنابراین اگر قصد صرف هزینه های بیشتر برای مودم را ندارید، راه حل بهتر این است که آنتن های بیشتری به مودم اضافه کنید.
افزایش قدرت سیگنال وای فای با جهت دادن آنتن ها
بیشتر آنتن ها با پیچ به مودم وصل شده اند و باز و بسته کردن آن ها راحت است. از طرف دیگر اگر جهت آنتن ها قابل تغییر است، آن ها را به طرف دستگاه های خود جهت دهید. آنتن یک وای فای همیشه نباید به سمت بالا جهت داشته باشد. حال اگر مودم شما چند آنتن دارد، همه آن ها باید در یک جهت قرار بگیرند. بهتر است بدانید که با جهت دهی های مختلف به آنتن ها تنها باعث تضعیف سیگنال وای فای می شود.
آنتن های USB
با اتصال گیرنده های USB به لبتاپ یا رایانه می توانید سیگنال بهتری از سمت وای فای دریافت کنید. این اطمینان را حاصل کنید که آنتن USB خریداری شده دارای کابل باشد تا در صورت حرکت دادن رایانه با مشکل روبرو نشوید.
راه حل سوم) به روز رسانی سفت افزار (Firmware) برای بالا بردن قدرت سیگنال
سفت افزار مودم مانند مغز دستگاه عمل می کند؛ یک نرم افزار زیر لایه که به بقیه دستگاه اجازه عملکرد مفید می دهد. همانند همه تکنولوژی های به روز دنیا، سازندگان مودم های وای فای نیز همیشه در حال تلاش برای ارتقا کیفیت و سرعت مودم های خود هستند. از این رو هر چند وقت یکبار آپدیت جدید سفت افزار خود را به بازار عرضه می کنند. این به روز رسانی شامل افزایش سرعت و قدرت سیگنال وای فای نیز می شود. بیشتر مودم های مدرن این اجازه را به شما می دهد که سفت افزار را از طریق پورتال شرکت آپدیت کنید.
راه حل چهارم) تغییر کانال برای تقویت سیگنال وای فای
تراکم و ازدحام سیگنال های وای فای یک مشکل جدی است. اگر در یک محیط پرجمعیت مانند بلوک های آپارتمانی زندگی می کنید، با تراکم سیگنال روبرو خواهید شد. مردم بسیاری از مودم های وای فای استفاده می کنند، در نتیجه موج های هوایی ضخیم شده و سیگنال ها ضعیف تر می شوند. مودم های وای فای می توانند در فرکانس های متعددی کار کنند. معمول ترین فرکانس در انواع وای فای 2.4 گیگا هرتز است. در این فرکانس 13 کانال وجود دارد، و هر کانال 20 مگا هرتز از دو کانال بالا و پایین خود فاصله دارد؛ بنابراین با وجود این فاصله هر یک از 13 کانال حداقل بر روی دو کانال می افتد.
روی هم افتادن کانال های باعث تداخل سیگنالی می شود. این تداخل باعث انتقال دوباره و دوباره دیتا می شود، و این امر به کاهش سرعت اتصال به اینترنت و ضعف سیگنال وای فای منجر می شود. برای پیشگیری از روی هم افتادن کانال ها فقط باید یکی از سه کانال 1، 6، یا 11 را انتخاب کنید. بیشتر مردم به تغییر پیش فرض های تنظیم شده بر روی مودم فکر نمی کنند. برای انتخاب بهترین کانال باید بفهمید که همسایه های شما در حال استفاده از چه کانالی هستند. برای این کار Command Prompt را در رایانه خود جستجو کرده و باز کنید. سپس عبارت netsh wlan show all را تایپ کرده و اینتر را بزنید. در تصویر می توانید سیگنال های دو وای فای متفاوت را مشاهده کنید، یکی بر کانال 6 و دیگری بر کانال 1 قرار گرفته است. این دو کانال هیچ گاه با هم تداخل پیدا نمی کنند.
راه حل پنجم) فرکانس مودم
اگر مودم شما از فرکانس 5 گیگا هرتزی نیز پشتیبانی کند، باید از آن استفاده کنید. این یک استاندارد جدید است، بدین معنی که احتمالا بیشتر همسایه های شما از آن استفاده نمی کنند. این فرکانس در مقایسه با فرکانس 2.4 گیگا هرتزی، تعداد کانال بیشتری دارد. قدرت سیگنال وای فای این فرکانس نیز بیشتر است و مسافت بیشتری طی می کند. احتمال روی هم رفتن کانال ها با وجود فرکانس 5 گیگاهرتزی غیر ممکن است.
سایر نکات قابل بررسی در تقویت سیگنال وای فای
- مودم های وای فای بدون وجود موانع فیزیکی، بهترین عملکرد را خواهند داشت. هر مانع فیزیکی مانند سیمان و یا آجر می تواند باعث مسدود کردن سیگنال وای فای شود. سیگنال های وای فای همچون جریان امواج آب به طور مداوم در حال حرکت به بیرون و منتشر شدن هستند اما ممکن است گاهی ضعیف تر شوند. پس سعی کنید مودم خود را در فضایی مناسب با کمترین موانع فیزیکی قرار دهید.
- طبق تحقیقات محققان کالج دارتموث، استفاده از فویل آلومینیومی باعث تقویت سیگنال وای فای می شود. اما باید توجه داشته باشید که پیچاندن فویل آلومینیومی دور آنتن اشتباه است. راه حل درست قرار دادن فویل در یک طرف آنتن است. فویل آلومینیومی را برای جهت دادن به سمتی استفاده کنید که دستگاه های الکترونیکی شما در همان راستا قرار دارند. این کار نوعی محافظت فیزیکی برای پیشگیری از دزدیده شدن اینترنت مودم شما توسط سایر همسایه ها به شمار می آید.
- اگر شما باز هم به دنبال ارتقای قدرت سیگنال وای فای خود هستید؛ می توانید یک Repeater تهیه کنید و آن را بین روتر و منطقه مرده (منطقه ای که توسط مودم پشتیبانی نمی شود) قرار دهید. این کار باعث دریافت سیگنال های اصلی و تکرار آن ها به فضایی دورتر می شود.
منبع: makeuseof
منبع: setare.com