استعداد هرگز برای رسیدن به موفقیت کافی نیست - معرفی یک کتاب

به گزارش گروه سرگرمی، به تازگی کتابی از نشر پیکان دیده ام که مفهوم کلی اش را شاید برخی از شما تجربه کرده باشید. اینکه با استعداد خالص به تنهایی نمی توان به جای خاصی رسید. به به عبارتی اگر یک سری مهارت زندگی؛ موقعیت سنجی، هوش اجتماعی و پشتکار و قدرت کنترل تکانه نداشته باشید، استعداد خیلی وقت ها تنها به درد حل کردن مسائل دبیرستانی می خورد و بس!

استعداد هرگز برای رسیدن به موفقیت کافی نیست - معرفی یک کتاب

چه زمانی استعداد به تنهایی کافی است؟

اغلب درک درستی از استعداد وجود ندارد. ادوارد پالرون، شاعر و نمایشنامه نویس فرانسوی، می گوید: اگر پیروز شوید، همیشه افراد نادانی خواهند بود که این پیروزیت را به حساب استعداد شما بگذارند.

وقتی اشخاص به دستاوردهای بزرگ می رسند، دیگران معمولا این پیروزیت را به حساب استعداد آنان می گذارند. اما این طرز برخورد درستی با پیروزیت نیست. اگر استعداد به تنهایی کافی باشد، چرا همان طور که من و شما می دانیم، این همه آدم با استعداد ناپیروز داریم؟

بسیاری از رهبران تجاری از استعداد فراوان بهره دارند. برخی ها فکر می کنند استعداد پاسخی برای هر مسئله است.

ملکوم گلدول، نویسنده، خاطرنشان می سازد بسیاری از شرکت ها و مشاوران، پیدا کردن اشخاص با استعداد را مهم تر از هر ویژگی دیگری می دانند. برخی از مؤسسات ده ها فارغ التحصیل مدیریت بازرگانی از بزرگ ترین دانشگاه ها را استخدام می کنند، آن ها را به سرعت ترفیع رتبه می دهند، به آن ها دستمزدهای سخاوتمندانه می پردازند، و هرگز به دقت به عملکردشان نمی نگرند. مثال جالبی که او می زند شرکت انرون است. مثلا لیندا کلمونز پس از استخدام در یکی از واحدهای انرون، در مدت هفت سال از کارمندی به مدیری، از آن جا به مدیری ارشد، و سپس به ریاست بخش رسید. گلدول می پرسد: چگونه می توانید عملکرد کسی را که به این سرعت تغییر رتبه می دهد بررسی نمایید؟

استعداد هرگز کافی نیست

پیتر دروکر، پدر مدیریت جدید، می گوید: به نظر می رسد ضریب همبستگی بسیار ناچیزی میان اثربخشی شخص با هوش و فراست، قدرت تخیل و تصور و یا دانش او وجود داشته باشد… هوش و فراست، تخیل و تصور، و دانش منابع ضروری هستند، اما دست به کار شدن است که تولید نتیجه مطلوب می کند.

این ها به تنهایی محدودیت هایی در کارها ایجاد می کنند. اگر استعداد کافی بود، مؤثرترین و نافذترین اشخاص همیشه با استعدادترین ها بودند. اما اغلب این گونه نیست. به نمونه های زیر توجه کنید:

  • بیش از 50 درصد مدیر عامل های پیروز شرکت های بسیار پیروز، در دانشگاه معدل متوسط و یا زیر متوسط داشته اند.
  • 65 درصد سناتورهای امریکا در مدرسه در ردیف دانش آموزان ضعیف بوده اند. بیش از 50 درصد کارفرمایان میلیونر، دانشگاه خود را به اتمام نرسانده اند. به روشنی معین است که استعداد همه چیز نیست.

اصل پرش ارتفاع

اما اشتباه نکنیم، کتاب استعداد هرگز کافی نیست نوشته جان سی. مکسول علیه استعداد نیست. نویسنده به اهمیت و تأثیر استعداد اعتقاد دارد.

نمونه جالب و ساده اهمیت استعداد را می توان در ورزش و در مسابقات پرش ارتفاع مشاهده کرد. برنده شدن در پرش ارتفاع مستلزم آن است که کسی بتواند مثلا دو متر بپرد. در این میان اگر هفت نفر هر کدام سی سانتیمتر بپرند، روی هم به مقام قهرمانی نمی رسند. ممکن است این مثال مسلم به نظر برسد، اما غیر از این است که اغلب معتقدیم اگر افراد بیشتری را در صف کارکنان قرار دهیم، بهره بیشتری می گیریم؟ این همیشه و لزوما بهترین راه حل نیست. در واقع در بسیاری از فعالیت ها استعداد مهم تر از شمار افراد است. مانند پرش ارتفاع، به استعداد فوق العاده یک شخص نیاز است. از استعداد جزئی و متوسط چندین نفر کاری ساخته نیست.

کتاب در واقع روش برخورد درست با استعداد ذاتی تان را می خواهد به شما آموزش بدهد.

استعداد هرگز کافی نیست

نویسنده : جان سی. مکسول

مترجم : مهدی قراچه داغی

نشر پیکان

295 صفحه

منبع: یک پزشک
انتشار: 18 مهر 1399 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 1145

به "استعداد هرگز برای رسیدن به موفقیت کافی نیست - معرفی یک کتاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استعداد هرگز برای رسیدن به موفقیت کافی نیست - معرفی یک کتاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید