قاتلان و محافظان سلامت کبد را بشناسید

به گزارش گروه سرگرمی، کبد مهم ترین اندام برای متابولیسم و سم زدایی است. وقتی کبد آسیب می بیند، کل بدن در معرض خطر است. با این حال، آسیب کبدی غالباً مورد توجه قرار نمی گیرد، زیرا در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

قاتلان و محافظان سلامت کبد را بشناسید

نشریه آلمانی Focus Online پنج محافظ سلامت کبد وپنج قاتل این عضو حیاتی بدن را معرفی نموده است:

پنج قاتل کبد سالم:

مکمل های غذایی حاوی ویتامین A یا B3:

این دارو ها همواره یک مکمل غذایی خوب نیستند. ویتامین A در دوز های بالا می تواند باعث مسائل کبدی، سردرد و سوزش پوست گردد. بر اساس مطالعات مختلف، افرادی که ویتامین B3 را به طور منظم در مدت زمان طولانی مصرف می نمایند، بیشتر از مسائل کبدی رنج می برند.

استامینوفن:

اگر با مصرف بیش از حد پاراستامول یا استامینوفن علائمی مانند درد در بالای شکم را تجربه کردید، باید با پزشک خود در خصوص آسیب احتمالی به کبد صحبت کنید. در افراد مبتلا به بیماری کبدی، مصرف استامینوفن خطر ابتلا به سمیت کبدی (کبد آسیب دیده از مواد شیمیایی) را افزایش می دهد.

میوه زیاد:

مطالعات مختلف نشان می دهد که قند میوه که به اسم فروکتوز شناخته می گردد، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهد. جالب است بدانید که فروکتوز در 100 گرم سیب بیشتر از قند موجود در 100 میلی لیتر کولا است.

چاقی:

چربی اضافی می تواند در کبد جمع گردد. کبد چرب می تواند در طول زمان به سیروز تبدیل گردد. در مبتلایان به سیروز کبدی، بافت سالم کبد دچار تخریب شدید شده و بافت آسیب دیده جای آن را می گیرد.

الکل:

در حالی که بعضی متخصصان نسبت به مصرف زیاد الکل هشدار می دهند، بعضی دیگر توصیه می نمایند که بهتر است به خاطر سلامت کبد به هیچ وجه الکل مصرف نکنید.

محافظان کبد:

قهوه:

مطالعات نشان می دهد که این نوشیدنی با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب، بیماری مزمن کبدی و حتی سرطان کبد ارتباط دارد. علت این امر می تواند خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فعال زیستی موجود در آن مانند کافئین و اسید کلروژنیک باشد.

آب:

نوشیدن آب برای سم زدایی بدن به کبد یاری می نماید. انجمن تغذیه آلمان توصیه می نماید در روز 1.5 لیتر آب بنوشید.

کنگر فرنگی:

بعضی از مواد موجود در کنگر فرنگی می توانند اثرات مفیدی بر کبد داشته باشند. مواد تلخ موجود در کنگر فرنگی از جمله سینارین، کافئیک اسید و اسید کلروژنیک دارای اثر آنتی اکسیدانی هستند.

بلوبری و قره قاط:

هر دو حاوی آنتوسیانین ها هستند؛ آنتی اکسیدان هایی که رنگ های متمایز را به توت ها می دهند. چندین مطالعه نشان داده که مصرف این میوه ها به مدت 21 روز، کبد را از آسیب محافظت می نماید. بعضی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اکسیدان هایی که معمولاً در زغال اخته یافت می گردد، توسعه ضایعات و فیبروز و توسعه بافت اسکار در کبد موش ها را کند می نماید.

آب چغندر:

منبعی از نیترات ها و آنتی اکسیدانی به نام بتالین است که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد و آسیب اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که آب چغندر به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در کبد و بعلاوه افزایش آنزیم های با خاصیت سم زدایی طبیعی یاری می نماید.

منبع: فرارو
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: fungroups.ir شناسه مطلب: 1776

به "قاتلان و محافظان سلامت کبد را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قاتلان و محافظان سلامت کبد را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید